Tour de France 2017 vlakbij Nederland

Tour de France 2017

Zuid-Limburg is de perfecte uitvalsbasis voor de Grand Départ

Beleef de start van de Tour de France 2017 vanuit wielerwalhalla Zuid-Limburg

Hét fietsparadijs van Nederland, Zuid-Limburg, vormde dit jaar de perfecte uitvalsbasis om jezelf onder te dompelen in het wielergeweld van de Grand Départ van de Tour de France 2017.

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Professioneel wielrenner team Giant-Alpecin, woonachtig in Maastricht

Ik kan me geen beter trainingsgebied wensen dan het glooiende landschap van Zuid-Limburg. Elke helling is onderdeel van een wedstrijdparcours. En dat in mijn eigen achtertuin!

Beleef dé wielerbestemming van Nederland zelf!

Met het uitdagende landschap en wielerhoofdstad Valkenburg aan de Geul centraal gelegen, staat Zuid-Limburg al sinds jaar en dag bekend als een waar wielerwalhalla. Geen wonder dat onze streek al vele succesvolle wielrenners voortbracht, waaronder Tom Dumoulin en Rob Ruijgh. Met dé wielerklassieker, de Amstel Gold Race, als jaarlijks hoogtepunt worden er heel wat fietskilometers afgelegd in de zuidelijkste regio van Nederland. Echte kuitenbijters, zoals de beroemde Cauberg en de beruchte Keutenberg, vormen letterlijke hoogtepunten in het wielerlandschap. Begint het fietsvirus bij jou ook al te kriebelen? Wees welkom in Zuid-Limburg!

Bekijk alle wielrenroutes

Ronde van Frankrijk scheerde rakelings langs Zuid-Limburg

Wielerfans opgelet! De Grand Départ van de Tour de France 2017 vond dit jaar plaats in het Duitse Düsseldorf, op minder dan een uurtje rijden vanuit Limburg. Het mooiste was dat de wielrenners vanuit de start in Duitsland het parcours vervolgden door Aken en vlak langs de grens van Zuid-Limburg langs kwamen, door Verviers in België, om te finishen in Luik. Ook met Aken, Verviers en Luik op een steenworp verwijderd van Zuid-Limburg, vormde ons mooie fietsparadijs dit jaar de perfecte uitvalsbasis om de wielerhelden van Ronde van Frankrijk aan te moedigen en erna zelf je eigen ronde te maken.

Bekijk de routes van etappe 1 en 2

Overnachten tijdens je wielervakantie in Zuid-Limburg

Je wielervakantie is pas compleet met een geschikte plek om die vermoeide benen wat rust te gunnen. Morgen is er namelijk weer een dag vol spanning, wachtend tot de koers passeert of tijdens je eigen fietsavontuur. VVV Zuid-Limburg selecteerde speciaal voor jou enkele bijzondere accommodaties die perfect aansluiten op je fietsvakantie. Neem een kijkje en maak jouw Tourvakantie definitief!

Lees meer

Beleef Zuid-Limburg als fietsparadijs

Om helemaal in de Tourstemming te komen, stap je natuurlijk het liefst zelf op je stalen ros. Het gevarieerde landschap van Zuid-Limburg biedt je (bijna) evenveel uitdaging als de profs van de Tour de France tegemoet gaan. Eindeloze fietspaden door velden, heuvels, bossen en heide vormen niet alleen een echte speeltuin voor de fietsfanaat, maar intussen geniet je ook nog eens van geweldige uitzichten over het beroemde Heuvelland. Heuse bergetappes met stijgingspercentages tot wel 23% laten spontaan bolletjes op je wielrentrui verschijnen! Ook de recreatieve fietser komt helemaal aan zijn of haar trekken, bijvoorbeeld met de thematische fietsroutes langs de pareltjes van Zuid-Limburg.

Lees meer

Nog meer fietsplezier in Zuid-Limburg...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website