Cultuur & spiritualiteit in Zuid-Limburg

Cultuur & spiritualiteit

Spiritualiteit komt tot leven in cultuur Bekijk video

Cultuur en spiritualiteit zijn aan elkaar verbonden. En dat wordt in tal van musea, galerieën en exposities in Zuid-Limburg op bijzondere wijze samengebracht. Denk bij cultuur aan alles wat je denkt, doet en hebt. Je gebruiken en gewoonten, normen en waarden, voorwerpen en vormen van expressie. Spiritualiteit staat voor de manier waarop je in het leven staat. De geest van waaruit je doet wat je doet. Om je spiritualiteit te uiten of te ontdekken kun je gebruik maken van cultuur; van kunst, muziek of literatuur. Laat je in Zuid-Limburg inspireren door een verrassende en eigentijdse combinatie tussen historie, religie en hedendaagse kunst!

Top 5 cultuur & spiritualiteit

1

Clemensdomein

Het Clemensdomein is een plek met een hoge cultuurhistorische waarde en is uitgeroepen tot de meest spirituele plek van Nederland. Het Clemensdomein omvat het monumentale Clemenskerkje, de Lourdesgrot, het Grafmonument van de baron en barones de Negri, het Bezoekerspaviljoen en het park is gedeeltelijk omgeven door een kloostermuur!

Lees meer
2

Museum Vaals

Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar gasten overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden van 1 tot 3,5 m. hoog gecombineerd met hedendaagse kunst. Iedere bezoeker ontvangt informatie over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke patroonheilige.

Lees meer
3

Adi Da Museum of Art

Het Adi Da Museum of Art heeft een vaste kunst collectie van de kunstenaar/filosoof Adi Da Samraj. De kunst van Adi Da is geen spirituele kunst in de klassieke zin van het woord. Juist het tegenovergestelde: het is hedendaagse kunst die gebruik maakt van de meest geavanceerde digitale middelen. Het is spiritueel in de zin dat het je uitnodigt om te participeren in een ondeelbare werkelijkheid. Ook zijn er lezingen en seminars over de kunst en de filosofie van Adi Da.

lees meer
4

Buitenplaats Kasteel Wijlre

Midden in het arcadische landschap van Zuid-Limburg ligt kasteel Wijlre - al drie en een halve eeuw op de juiste plek. Met een geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde eeuw, toen hier ooit een waterburcht zich weerde. Buitenplaats Kasteel Wijlre is geopend voor publiek tijdens tentoon­stellingen en voor groepen op afspraak. 

Lees meer
5

Madama Art & Consultancy

In Maria Hoop is huize ’Paradama Da Esperanza’ met een parkachtige tuin, groot atelier en ontvangst/concertruimte gesitueerd. Op aanvraag/afspraak kunt je schilderen met professioneel kunstenares Madama.

Lees meer

Meer over wellness & onthaasten in Zuid-Limburg

Kunst in Valkenburg (KIV) is een unieke kunstexpositie. Traditioneel vindt KIV plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk. KiV is bij kunst minnenden inmiddels een begrip geworden. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website