Top 7 beleven en doen | VVV Zuid-Limburg

Maak zelf contact met 'die andere wereld'

Geef ruimte aan je eigen spiritualiteit Bekijk video

In Zuid-Limburg kun je een bezoek met een spiritueel tintje helemaal naar wens invullen. Beleef bijvoorbeeld als toeschouwer een van de spirituele rituelen die in deze rooms-katholieke regio voor het oprapen liggen. Bezoek een processies of dankfeesten ter ere van een heilige, een historisch getint festival of steek een kaarsje op voor geluk. Stuk voor stuk rituelen die we – ook nu nog – gebruiken om toenadering te zoeken tot ‘de andere wereld’. Wil je liever zelf aan de slag met je eigen spiritualiteit, dan kun je op meerdere plekken terecht voor een workshop of cursus. Volg bijvoorbeeld een meditatiecursus, ga in retraite of verdiep je in aurafotografie.

Top 7 beleven & doen

1

House of Balance

Yoga en Meditatie zijn bij uitstek geschikt om die verstoorde balans te herstellen. Door bewust te bewegen en ademen, ontspannen we op lichamelijk, emotioneel en geestelijk gebied. Yoga, meditatie, mindfullness en nog veel meer zijn mogelijk bij de House of Balance.

 

Lees meer
2

Ezelstal Hans en Grietje

Wandelen door het Limburgse Heuvelland en ontspannen met ezels. Een breed scala aan activiteiten is mogelijk: ontspanning in de natuur, rust en bezinning, wandelingen, onthaastings- en bezinningsweken, mindfulness en workshops. Ervaar het heerlijke gevoel van rustig wandelen in het tempo van de ezel door het Limburgse Heuvelland. Voor iedereen die rust en balans zoekt, bij Ezelstal Hans en Grietje.

Lees meer
3

Green Balance Company

Green Balance Company verzorgt inspirerende natuurwandelingen, workshops, trainingen & persoonlijke trajecten door inzet van de kracht van de natuur en het toepassen van psychologische kennis.

Volgens hun is de natuur is helpend om inzichten en rust te verkrijgen welke nodig zijn om resultaten (en balans) te krijgen.

Lees meer
4

An & caatje

Bij An & Caatje in Schin op Geul loop je naar binnen voor een Hatha Yoga les op maandag, dinsdag en woensdag. In een fris en nieuw jasje bieden we Hatha Yoga aan in een eeuwenoude traditie. Binnen de Yogastudio worden de lessen op maat voorbereid en gegeven waardoor deze voor iedereen ongeacht ervaring of leeftijd toegankelijk is. Je komt in een groep van max. 9 personen en iedereen werkt vanuit zijn eigen mogelijkheden. De les duurt een uur en na afloop kun je aansluiten voor een kopje thee. An & Caatje is een passievol team met hart voor mens en dier.

Lees meer
5

Kruidenproeverij LindenGroen

Meester herborist Anne van der Linden van Kruidenproeverij LindenGroen is op locatie in Zuid-Limburg en verzorgd kruidenworkshops, florawandelingen met kruidige tekst en uitleg en alles wat daar tussenin ligt. Zij vertelt over de ontspannende en onthaastende werking van haar wandelingen in de unieke natuur in Zuid-Limburg.

lees meer
6

Koe knuffelen

Ontspanning kun je ook zoeken op een ludieke manier... Koeknuffelen. Een goede hug doet wonderen. Echt! Volgens onderzoek kan zelfs een kleine aanraking al heel veel teweeg brengen. Zo zorgt een aanraking door een ander (dier) voor het vrijkomen van oxytocin, een stofje in je hersenen. Dit stofje zorgt er onder andere voor dat je bloeddruk omlaag gaat en dat je minder stress ervaart en dus lekker kunt ontspannen. Daarom gaan we KOEknuffelen.

Lees meer
7

Bezinningshuis Regina Carmeli

Bezinningshuis Regina Carmeli in Sittard staat open voor mensen die op zoek zijn naar stilte, gebed, bezinning en verdieping. Het huis biedt een plaats van rust en een plek om jezelf terug te vinden en op het spoor van God te komen. Er is een grote kloostertuin en een klein museum, maar ook een wandeling in de mooie natuur vlakbij het huis is een aanrader.

Lees meer

Meer over wellness & onthaasten in Zuid-Limburg

Veel evenementen en festivals in Zuid-Limburg hebben een religieuze oorsprong. Het alom bekende Carnaval dat vroeger bedoeld was ter voorbereiding op de vastentijd is natuurlijk het bekendste. Ook zijn er in talloze dorpen jaarlijks zogenaamde processies en dankfeesten ter ere van een heilige. Denk bijvoorbeeld aan de Torenfeesten in Geleen en het St. Rosafestival in Sittard, dat elk jaar op de laatste zondag van augustus wordt gehouden.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website