Toon Hermans

en zijn geliefde stad Sittard

Op 17 december 2016 was het 100 jaar geleden dat Toon Hermans geboren werd. Op 22 april 2000 overleed één van Nederlands grootste cabaretiers op 83 jarige leeftijd. Op deze pagina vindt u alle informatie rondom Toon Hermans en zijn geliefde stad Sittard.

Alles over Toon

 1. Toon Hermans wandeling

  Toon Hermans wandeling Ontdek het Sittard van Toon Hermans tijdens de Toon Hermans wandeling Sittard

 2. Toon Hermans Huis

  Toon Hermans Huis Het Toon Hermans Huis is een ontmoetingsplek voor iedereen die op welke wijze dan ook te maken krijgt met de ziekte kanker.

 3. Wist u dat...

  Wist u dat... Ontdek wat u nog niet wist over Toon

 4. Toon's laatste rustplaats

  Toon's laatste rustplaats In de Sittardse wijk Vrangendael ligt het kerkhof waar Toon en zijn vrouw Rietje hun laatste rustplaats hebben.

 5. Legendarisch

  Legendarisch "Wat ruist er in het struikgewas", de "poelifinario" en meer. Lach mee met legendarische momenten van Toon!

Toon Thuis Etalages
Toon Thuis Etalages Door Centrummanagement Sittard

Op initiatief van het Centrummanagement Sittard en Triggerz zijn, in samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen en de expositie Toon Thuis twee etalages in de binnenstad gewijd aan Toon Hermans De etalage van het pand Voorstad 15 is volledig toegewijd aan Toon Hermans. Daarbij wordt verwezen naar Voorstad 11 werd ooit de eerste ‘grote lach-revue ZEG HOE VIND JE DAT’ onder leiding van de toen 18-jarige Toon Hermans uitgevoerd. Daarna volgden daar nog vele revues en uitverkochte zalen. De volgende etalage die onder handen wordt genomen is die van het pand Limbrichterstraat 8, waar vroeger fotograaf Jos Wilms – alias Den TipTop – was gevestigd. In het levensboek van Toon beschrijft hij nauwkeurig hoe de vitrines met dertig á veertig foto’s er uitzagen.

 

Deel deze pagina met je familie en vrienden