Wandelroute - Sibbergrubbe Va5 - Valkenburg aan de Geul 3,0 km

Sibbergrubbe Va5 - Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Download deze route

Sibbergrubbe Va5 - Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Wandelroute 3,0 km Gemiddeld
In Valkenburg is ontzettend veel te beleven. Deze wandelroute voert je door het prachtige mergelstadje zelf. Door het centrum, langs de Steenkolenmijn en MergelRijk, geen enkel hoekje van Valkenburg zal onbekend blijven na deze wandeling. De Valkenburgse ruïne, een voor Nederland zeldzame hoogteburcht met een rijke geschiedenis, ligt ook op de weg. Je stapt langs de Sibbergrubbe, een beklimming in de vorm van een holle weg — geen steile, maar juist een mooie helling voor elke wandelaar. De blauwe paaltjes wijzen je de goede richting op. Parkeren kan bij een van de vele gelegenheden in Valkenburg aan de Geul.

Overzicht

Start- en eindpunt

Neerhem 26-28, 6301 CH Valkenburg, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

3,0 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website