Detail

Valkenburg Houthem MTB-route

Voor een pittige mountainbiketocht door een prachtig gebied ben je in Valkenburg op de juiste plek. Het gebied is groen, schilderachtig en vol steile hellingen en sportieve beklimmingen, die leiden tot een ongeëvenaard uitzicht over de prachtige dalen in het Zuid-Limburgse heuvelland en over de pittoreske dorpjes Broekhem, Houthem en Berg. 

In Valkenburg is de keuze aan gezellige cafeetjes en terrasjes enorm, dus na je inspanning is het eenvoudig om weer heerlijk te ontspannen met een lekker speciaal biertje. 

Let op: De bewegwijzering van deze route wordt al enige tijd verstoort door vandalisme. We raden aan om bij het rijden de beschikbare gpx of een pdf van de route te gebruiken. Onze excuses voor het ongemak. Deze MTB-route is mede mogelijk gemaakt door het Shimano Experience Center Valkenburg.


Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Start- en eindpunt


Shimano Experience Center, De Leeuwhof 2, Valkenburg

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


19,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk , classificatie blauw
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt