Fietsroute - Langs mijn en water Sittard-Geleen Mijnroute 3 21,4 km

Geleen Download deze route

Langs mijn en water Sittard-Geleen Mijnroute 3

Geleen Fietsroute 21,4 km Makkelijk
Ook nu nog zijn de Limburgers trots op hun rijke mijnverleden. Overal in de streek zijn nog de sporen van deze bloeitijd terug te zien. Tijdens het Jaar van de Mijnen (2015) werd het dan ook hoog tijd om deze interessante herinneringen aan elkaar te rijgen tot een fietsroute die je dichter bij deze kenmerkende geschiedenis brengt. De route Langs mijn en water brengt je naar Geleen, Stein en Urmond. Geef je ogen de kost en je beleeft het verleden in Oud Geleen, kijkt uit over het uitgestrekte Julianakanaal en maakt kennis met een typisch Limburgse ambacht bij brouwerij De Fontein. Halverwege kun je in Stein pauzeren met een lunch bij het stijlvolle LUNA en de route brengt je weer terug naar het startpunt op de gezellige Markt van Geleen, waar je ook in de buurt kunt parkeren. Deze route is niet bewegwijzerd, maar eenvoudig te volgen via een downloadbare separate wegbeschrijving.

Start- en eindpunt

Markt 1, 6161 GE Geleen, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen