Langs mijn en water Sittard-Geleen Mijnroute 3

Geleen Download deze route

Langs mijn en water Sittard-Geleen Mijnroute 3

Geleen Fietsroute 21,4 km Makkelijk
Start: Markt Geleen Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Sittard-Geleen. Tijdens het Jaar van de Mijnen (2015) is de voorliggende fietsroute opgesteld. Deze geeft een inkijkje in het Limburgs mijnverleden. Fietsers komen langs objecten en monumenten die herinneren aan het Limburgse mijnverleden. Het is een route in een serie van vier routes, die gezamenlijk het grootste gedeelte van de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek beslaan. Bijzonder aan de routes is dat op diverse plekken zogenaamde tijdvensters zijn geplaatst. De tijdvensters geven een impressie van de vroegere inrichting van een aantal historische locaties. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. U kunt wel bij downloaden een separate wegbeschrijving downloaden. Indien u opmerkingen heeft over de route dan kunt u deze melden via routepunt@vvvzuidlimburg.nl. Een complete fietsknooppuntenkaart met Zuid-Limburgse knooppunten in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.limburgwinkel.nl.

Start- en eindpunt

Markt 1, 6161 GE Geleen, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen