Kelmonderbosroute KE01 Beek

Beek Download deze route

Kelmonderbosroute KE01 Beek

Beek Wandelroute 7,8 km Makkelijk
Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Beek. Deze route voert u door het prachtige gebied rondom Kelmond en Klein-Genhout. U ontdekt een zeer afwisselende route van ongeveer 7,5 kilometer lang. Na vertrek loopt u even door de Beekse bebouwing, maar al snel ontdekt u het natuurschoon langs de Keutelbeek. Vervolgens voert de route u door een fraai park, bossen, lanen en (hoogstam)boomgaarden. Ook cultureel gezien is de verscheidenheid groot: naast holle wegen komt u door de twee buurtschappen Kelmond en Klein-Genhout, waar diverse oude hoeven en echte Limburgse vakwerkhuizen gelegen zijn. Andere monumentale gebouwen langs de route zijn Huize Genbroek en St. Hubertusmolen. Het Kelmonderbos is een zogenaamd hellingbos. Hier voeden talrijke bronnetjes een waterstroompje dat allengs groter wordt en richting Beek kabbelt. Let er wel op dat in een gedeelte van het Kelmonderbos niet toegestaan is om met honden te wandelen. In Beek zijn volop horecagelegenheden waar u heerlijk kunt genieten van een natje en een droogje. De route is te volgen via de rode paaltjes. Indien u opmerkingen heeft over de route dan kunt u deze melden via routepunt@vvvzuidlimburg.nl. Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.limburgwinkel.nl.

Overzicht

Start- en eindpunt

Raadhuispark 3, 6191 AG Beek, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

7,8 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Mulders - dé buitensportspecialist

    Mulders dé buitenspecialist te Limbricht (Sittard), is al jaren een begrip in Limburg op het gebied van wandelschoenen, bergschoenen, wandelkleding, kampeerartikelen, wandelsandalen, rugzakken. Kennis en ruime keus op het gebied van wandelschoenen en bergschoenen is de specialiteit.
    Meer info

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website