Detail

Goudsberg Va21 Valkenburg aan de Geul

Wandel je van Valkenburg naar Walem, dan kijk je onderweg je ogen uit. Het begint al bij het imposante kasteel Oost, waar je ook kunt parkeren. Minder statig, maar zeker zo indrukwekkend vanwege de serene rust zijn de afgezonderde Kluis op de Schaelsberg en de glinsterende Sint Jansbron. De blauwe paaltjes brengen je ook door het compleet andere gebied van de bewoonde wereld van Valkenburg, waar het wemelt van de gezellige horecagelegenheden.

Tip! Onderweg kom je langs De Kluis op de Schaelsberg. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij De Kluis te scannen. 

Start- en eindpunt


Kasteel Oost, Oosterweg 30, 6301 Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,5 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt