Epen-Vijlenroute Gulpen-Wittem

Epen Download deze route

Epen-Vijlenroute Gulpen-Wittem

Epen Mountainbikeroute 26,1 km
Startlocaties: - Hotel Herberg de Smidse, Molenweg 9 te Epen. - Boscafé 't Hijgend Hert, Harles 23 te Vijlen. - De Smockelaer, Givelderweg 2 te Heyenrath (Slenaken). In Zuid-Limburg liggen diverse bewegwijzerde mountainbikeroutes met een totale lengte van meer dan 400 kilometer. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een netwerk ontstaat dat uiteindelijk heel Zuid-Limburg bestrijkt. Het is dus mogelijk om de hele regio per mountainbike te ontdekken. Deze netwerkstructuur is uniek in Nederland. De Vijlenroute is een route voor gevorderden en bevat lange beklimmingen. In totaal moeten 580 hoogtemeters bedwongen worden en dit maakt de route wellicht tot één van de zwaarste van Nederland. Het traject is echter meer dan de moeite waard. Het uitzicht vanaf het Vijlenerbos is prachtig en horeca zoals het boscafé het Hijgend Hert maakt het goed vertoeven achteraf. Als mountainbiker moet je deze route minimaal eenmaal in je leven gefietst hebben! De routes zijn vanwege de eenduidigheid en veiligheid naar één richting bewegwijzerd: rechtsom. De routes zijn zo gesitueerd, dat de mountainbiker voldoende aan zijn trekken komt, maar dat de meest kwetsbare ondergrond, bossen en natuurgebieden gespaard blijven. Dus een vriendelijk verzoek om niet af te wijken van de routes en nooit door vegetaties te rijden. Indien u opmerkingen heeft over de route dan kunt u deze melden via routepunt@vvvzuidlimburg.nl. Een complete MTB-routekaart met alle Zuid-Limburgse mountainbikeroutes is eenvoudig te bestellen via www.limburgwinkel.nl.

Overzicht

Start- en eindpunt

Terpoorterweg 3, 6285 NH Epen, Netherlands

Soort route

Mountainbikeroute

Afstand

26,1 km

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden