Brunssummerheide - Heerlen

Heerlen Download deze route

Brunssummerheide - Heerlen

Heerlen Mountainbikeroute 18,3 km Moeilijk
Startlocatie - Bezoekerscentrum Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 te Heerlen De Parkstad route bestaat uit vier lussen die onderling verbonden zijn, zodat men elke route apart kan rijden, of de vier lussen samen. De splitsingen zijn met borden met daarop de nummers van de routes aangegeven. Deze lus rondom de Brunssummerheide bevat zeer veel singletrails en korte maar ook langere klimmetjes. Het uitgestrekte landschap van ongeveer 600 ha groot, is zeer gevarieerd. Heide, bos, zand en water veranderen het uitzicht tijdens je tocht continue. Het grootste gedeelte gaat door bos met een vaak zanderige ondergrond. In de zomer kleurt de heide prachtig paars. Het hoogteverschil biedt ook de meest prachtige vergezichten. Op veel plekken zijn de paden speciaal voor de mountainbikers aangelegd om zo de wandelpaden te ontlasten. De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het zwart het internationale MTB-teken. Indien u opmerkingen heeft over de route dan kunt u deze melden via routepunt@vvvzuidlimburg.nl. Een complete MTB-routekaart met alle Zuid-Limburgse mountainbikeroutes is eenvoudig te bestellen via www.limburgwinkel.nl.

Overzicht

Start- en eindpunt

Schaapskooiweg 25, 6414 EL Heerlen, Netherlands

Soort route

Mountainbikeroute

Afstand

18,3 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden