Schacht Nulland

Kerkrade Bezoek website

Schacht Nulland

Schacht Nulland Domaniale Mijnstraat 30Kerkrade 0641700429 Stuur e-mail
De Schacht Nulland behoorde tot de voormalige Domaniale Mijn in Kerkrade. De oudste steenkolenmijn van Nederland. Vanaf 2006 is het een dependance van het Discovery Center Continium, Museumplein Limburg. Oud-koempels van de Domaniale Mijn hebben de stichting ‘Koempels van de Domaniale’ opgericht. Ze hebben de schacht opgeknapt en ingericht als museum. Hier verzorgen ze sinds 2013 rondleidingen voor diverse groepen, van basisschoolklassen tot families en van verenigingen tot bedrijfsuitjes.

Daarnaast is Schacht Nulland vanaf 1 januari 2015 een trouwlocatie (voor maximaal 25 personen). In de schacht zijn een originele lift, een mijnfiets, kolenwagens, diverse machines en allerlei voorwerpen en foto’s uit de mijntijd te bewonderen. Sinds kort kunnen bezoekers ook een kijkje nemen op de bovenverdieping.

Domaniale Mijnstraat 30, Kerkrade
Openingstijden en tarieven

Voor een rondleiding door oud-mijnwerkers in de schacht moeten geïnteresseerden een afspraak maken (vanaf 15 personen).

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Schacht Nulland. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.