Detail

Mariapark

Mariapark, rustplaats voor pelgrims
Door de grote toeloop werd de basiliek na enkele jaren te klein om het aantal pelgrims te herbergen. Daarom werd tegenover de kerk een Mariapark aangelegd. Een misleidende naam, want in werkelijkheid is het een pandhof met binnentuin, omgeven door een neogotische kruisweg galerij. 

De tuin wordt van de straat gescheiden door een breed voorportaal, een rustplaats voor de pelgrims. Van hieruit heb je zicht op het interieur van de kerk. Het Mariapark is een bijzonder rijksmonument, waar je tegenwoordig kunt genieten van tal van activiteiten en exposities.

Het Mariapark is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn voor publiek. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour.

Openingstijden


Raadpleeg de website voor actuele openingstijden

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Mariapark. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!