Detail

Miljoenenlijn

De Miljoenenlijn is een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Stap op Station Simpelveld in de stoomtrein van ruim 100 jaar oud, laat je meevoeren door het betoverende landschap en maak een nostalgische reis terug in de tijd.

Beleef de romantiek van het reizen uit lang vervlogen tijden en droom weg in het luxe pluche van de 1e klasse rijtuigen...

Het grote stationsemplacement van Simpelveld is het ontdekken waard: een bruisende plek waar ooit lange mijntreinen vol steenkool vertrokken naar het noorden en reizigers begonnen aan een treinrit naar verre Europese bestemmingen. 

Breng ook een bezoekje aan het Treinen Depot en de bijbehorende werkplaats in Simpelveld, waar al het rijdend materieel door de enthousiaste vrijwilligers wordt onderhouden. Hierna kun je van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai in de gezellige stationsrestauratie genieten.
+4

Openingstijden


De treinen van de Miljoenenlijn rijden een vaste dienstregeling op zaterdag en zondag tussen maart en oktober. In de vakantieperiodes rijdt de stoomtrein ook op woensdag.

In december en begin januari rijdt de Kerst Expres! Kijk op de website voor het volledige en actuele rijdagenoverzicht en de dienstregeling.

Treinkaarten:
Plaatskaart 0 t/m 2 jaar: gratis.
Plaatskaart 3 t/m 11 jaar: € 7,50.
Plaatskaart vanaf 12 jaar: € 17,50.
Plaatskaart Familie (twee volwassenen plus twee kinderen): € 43,-.

Toegankelijkheid


De Miljoenenlijn beschikt in de stoomtrein over een rijtuig voor reizigers met een beperking. Dit rijtuig is ingericht voor maximaal vijf grote rolstoelen.

Op Station Simpelveld is een aangepast toilet aanwezig voor reizigers met een beperking. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Laura's kidspanel bezoekt...

Met de geur van stoom om hen heen, kijken Laura en haar kidspanel naar de prachtige ouderwetse locomotief. Ga je mee op reis? 
Lees verder

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Miljoenenlijn. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Miljoenenlijn

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl