De Miljoenenlijn | ZLSM

Simpelveld Bezoek website

De Miljoenenlijn | ZLSM

De Miljoenenlijn | ZLSM Stationstraat 20-22Simpelveld 045-5440018 Stuur e-mail
De vrijwilligers van de Miljoenenlijn zetten zich al meer dan 25 jaar in om de Miljoenenlijn, de prachtige spoorlijn dwars door het Heuvelland, te onderhouden en te exploiteren. Geniet van het 22 kilometer lange spoormuseum en van alle parels die Zuid-Limburg te bieden heeft. Een rit met de stoomtrein en een bezoek aan het vrij toegankelijke erfgoedpark rondom het station Simpelveld biedt een bijzonder dagje uit in de sfeer van reizen uit lang vervlogen tijden. De Miljoenenlijn biedt diverse arrangementen aan zoals:

Arrangement 'Zwart' i.s.m. het Continium in Kerkrade
Reizigers maken hierbij kennis met het rijke mijnverleden van Zuid-Limburg en maken een ondergrondse reis door een verborgen wereld uit het nabije verleden. Na deze unieke ervaring volgt de terugreis naar Simpelveld. Hier kan bijgekomen worden van alle avonturen met een kop koffie of een stuk vlaai. Inclusief:
  • Treinreis Simpelveld-Vetschau v.v.
  • Treinreis Simpelveld-Kerkrade v.v.
  • Toegang tentoonstelling 'Zwart' in het Continium.
  • Koffie met vlaai in Brasserie Perron 4 of Brasserie M Continium.
  • Prijs: € 19,50 per persoon vanaf 12 jaar (het arrangement wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar).

Arrangement World of Bricks (Lego) i.s.m. het Continium in Kerkrade
Grote en kleine reizigers reizen met de trein van Simpelveld naar Kerkrade en kunnen hier hun Legohart meer dan ophalen. Er is een heuse Legostad in het Continium te vinden met een brandweerkazerne, cinema, school, garage en nog heel veel meer. Kinderen mogen zelfs meebouwen aan deze stad. Een echte ontdekkingsreis! Inclusief:

• Treinreis Simpelveld-Kerkrade v.v.
  • Toegang tentoonstelling World of Bricks.
  • Prijs: € 13,50 per persoon 0 t/m 11 jaar, € 17,50 per persoon vanaf 12 jaar.

Wandeling rondom Wijlre i.s.m. Friture ’t Wielder Hepke
De eigenaren van Friture ’t Wielder Hepke hebben een mooie wandeling vanaf het station in Wijlre uitgezet, die de bezoekers alle unieke (natuur)plekken rondom Wijlre laat zien. Na afloop kunnen bezoekers nagenieten (of uitpuffen) met een heerlijk hapje of drankje in de friture in Wijlre of in de brasserie in Simpelveld. Inclusief:

• Routebeschrijving wandeling.
  • Dagkaart Miljoenenlijn.
  • Prijs: regulier treintarief Miljoenenlijn. De routebeschrijving van de wandeling is kosteloos aan de loketten in Simpelveld verkrijgbaar.

Stationstraat 20-22, Simpelveld
Openingstijden en tarieven

De treinen van de Miljoenenlijn rijden een vaste dienstregeling op vaste dagen tussen maart en december. Raadpleeg de website voor de volledige dienst regeling.

Tickets:
T/m 2 jaar: gratis.
3 t/m 11 jaar: € 5,- per persoon.
Vanaf 12 jaar: € 15,- per persoon.
Groepskaartje (> 20 personen): € 13,50 per persoon.

Gehandicapten

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij beschikt over een invalide rijtuig in de stoomtrein. Dit rijtuig is ingericht voor maximaal vijf grote rolstoelen. De railbus heeft geen invalide voorziening. In het station van Simpelveld is een gehandicapten toilet aanwezig.

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar De Miljoenenlijn | ZLSM. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.