Detail

Abshoven (voormalig klooster)

Abshoven 35
Munstergeleen
Klooster Abshoven is een voormalig kloostercomplex en landgoed ten zuiden van Munstergeleen in de gelijknamige buurtschap Abshoven in de gemeente Sittard-Geleen in de Nederlandse provincie Limburg. Abshoven werd tussen 1715 en 1717 gebouwd als abdijhoeve behorende aan de abdij van Godsdal in het Belgische Aubel, is daarna tientallen jaren bewoond geweest door verschillende adellijke families en groeide begin 20e eeuw uit tot een volwaardig klooster. Nadat het klooster was gesloten brandde het in 1995 grotendeels af.

Tegenwoordig is het oud klooster, na een zeer mooie renovatie, dienst als Brasserie. In de brasserie en op het terras kunnen gasten van een goed aangeklede koffie of bijvoorbeeld een Brand-biertje genieten. Maar ook van het zelfgemaakte lekkers uit de keuken! Zo is er altijd de huisgemaakte vlaai, maar er zijn ook heerlijke soepen, broodjes, salades, warme gerechten en meer verkrijgbaar. Ook voor groepen is Brasserie Abshoven een goede locatie om te ontbijten, te lunchen en te brunchen! 

Openingstijden


Dinsdag t/m zaterdag van 11:00-19:00 uur (keuken tot 18:30 uur geopend).Zondag van 10:00-20:00 uur (keuken tot 19:00 uur geopend).

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!