Hardlopen & Trailrunning in Zuid-Limburg

Hardlopen & Trailrunning

Trek je hardloopschoenen aan en geniet van de vrije natuur in Zuid-Limburg

Het Zuiden van Limburg kent genoeg natuurgebieden waar je kilometerslang door de bossen en heidegebieden kunt hardlopen. Op deze website vind je diverse hardlooproutes. Van vlak en licht glooiend tot uitdagende trailruns. De routes van het ‘Bemels Beste Boeren Bergloop-parcours’ en het joggingparcours in het Vijlenerbos zijn zelfs permanent bewegwijzerd. Welke route je ook kiest, de veelzijdige natuur en de prachtige vergezichten maken het hardlopen in Zuid-Limburg tot een unieke belevenis.

Ben
Ben Gepassioneerde hardloper uit Vaals

Tijdens mijn vertrouwde hardlooprondjes ontsnap ik steevast aan de drukte van de dag, maar als ik me op mijn favoriete trails in de natuur begeef voel ik me pas echt vrij!

Top 3 hardlooproutes

Joggingparcours Vijlenerbos

Het Vijlenerbos kent een prachtig joggingparcours. Via een breed, half verhard pad ren je middels de bewegwijzering (met kilometeraanduiding) een prachtige route van ca. 5 kilometer (rood) of 1 kilometer (wit).

Trail Epen

Een korte Trail van bijna 13 km met ruim 300 hoogtemeters. De trail start in het gehucht Klein-Kullen waar je al snel de grens met België oversteekt. Op weg naar Sippenaeken passeer je kasteel Beusdael en geniet je van de prachtige Belgische Voerstreek.

Bemels Beste Boeren Bergloop

Bemels Beste Boeren Bergloop is een jaarlijks terugkerende populaire hardloopwedstrijd. Vanwege de vraag van veel lopers om ook gedurende het jaar te kunnen oefenen werd op het wedstrijdtraject een bewegwijzerde route ontwikkelt. Deze is nu voor alle hardlopers en recreanten het hele jaar door toegankelijk. De bergloop is een veelzijdige hardlooproute van 7,5 (blauw) en 15 km (rood).  Door de hoogteverschillen betreft het een pittig parcours. De start van het parcours bevindt zich aan de Oude Akerstraat nabij eetcafé Roemers in Bemelen.

Hardloopevenementen

Heb je voldoende kilometers in de benen en wil je de competitie aan gaan met andere lopers? In Zuid-Limburg worden de laatste jaren steeds meer hardloopevenementen en trailruns georganiseerd. Wat dacht je van de Brunssummerheide Trailrun? Of de Abdijcross in Kerkrade en de DIS Familieloop in Sittard? Durf jij de uitdaging aan? Ga dan snel naar onze evenementenkalender.

Marielle
Marielle Front Office medewerker VVV Limburg Winkel Valkenburg

De Cauberg Trailrun is een pareltje voor de ware natuurliefhebber die van een uitdaging houdt. Het parcours varieert van 9 km tot 28 km en loopt door prachtige natuurgebieden zoals het Polferbos, de Bergse Heide, de Ambyer Heide en de Dellen. Volgens de organisatie waan je je tijdens dit evenement in het buitenland. En dat kunnen we alleen maar beamen!

Meer actieve tips