Bok d'Amuse

Een culinaire speurtocht door het bokkenrijk | 5,5 km

Ga mee naar die vervlogen tijd: Een tijd van schouten, herenboeren en galgen, maar ook een tijd van grote armoede en onderdrukking geregeerd door de keizerin van Oostenrijk vanuit Wenen (Oostenrijks Valkenburg) en de heren van Holland vanuit Brussel (Staats Valkenburg), veelal geholpen door de hoogwaardigheidsbekleders van de kerk. Beleef even het achttiende-eeuwse Valkenburg en vooral de winterkou door de ogen van de gewone, arme man. 

U gaat op culinaire wijzen het levenspad van Anthoon Bosch bewandelen. Een kleine onschuldige jongen, die het later zal schoppen tot één der grootste leiders van de Bokkenrijders. Een grote schurk… of juiste een held met een gouden hart, dat is aan u. 

Wandel in het voetspoor van Antoon door het Valkenburgse land waar ooit de Bokkenrijders dood en verderf zaaiden. Ontdek hoe de jonge Antoon in de 18e eeuw opgroeide tot rebel tegen de gegoede burgerij en de kerk. Begrijp hoe hij een van de kopstukken werd van deze beruchte roversbende werd. 

Vind in elke van de vijf herbergen het antwoord op een vraag. Aan het eind van de wandeling wordt u wellicht beloond met een van de leuke prijzen!

Van 1 oktober t/m 30 november 2017 (m.u.v. 6 t/m 9 november 2017)

Dagelijks tussen 12:00 uur en 18:00 uur, route met 5 amuses voor € 11,95 p.p.
Start: De Haselderhof

Tickets zijn online verkrijgbaar, bij de VVV Limburg Winkel aan het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg en De Haselderhof.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website