Wereld Muziek Concours 2017 (WMC)

Een muzikaal spektakel met internationale allure

WMC Kerkrade: Breathing the world!

Vanaf 6 juli 2017 t/m 30 juli 2017 is het weer zover! Het Wereld Muziek Concours. 
De geschiedenis van het WMC begint in 1951: Zuid-Limburg is dan nog volledig in de ban van de steenkool. De mijnwerkers vinden in blaasmuziek een uitlaatklep voor het zware werk ondergronds. Op een zondagmiddag speelt de harmonie in Kerkrade en een Engelse Brassband haakt spontaan aan. Het wordt een waar volksfeest, en het idee van een internationaal festival voor blaasmuziek is geboren; het Wereld Muziek Concours. In de jaren daarna groeit het evenement snel. Kerkrade staat iedere vier jaar een maand lang in het teken van blaasmuziek en concertwedstrijden. Op het grasveld van het Parkstad Limburg Stadion strijden mars- en showbands om een plek aan de wereldtop. In totaal komen er zo’n 20.000 deelnemers uit vijf continenten naar het festival en trekt het WMC meer dan 300.000 bezoekers. Maar aan de basis staat nog steeds de vriendschap, de verbroedering en de gezelligheid van een Limburgse stad. 

 

Evenementen rondom het WMC

Te doen rondom het WMC

Overnachten tijdens het WMC

Je wordt wakker van het fluiten van de vogels, je trekt de gordijnen open en ziet dat de zon langzaam het heuvellandschap verwarmt. Je ruikt de koffie en vers gebakken broodjes. Dit is geen droom, maar Zuid-Limburgse gastvrijheid.

Lees meer

Te doen tijdens het WMC

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn internationale topattracties. Er valt heel veel te beleven… Ontdek zowel de historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is! Alles is mogelijk!

Lees meer

Eten en drinken tijdens het WMC

Zoveel heerlijke smaken, pure ingrediënten, streekproducten en -gerechten van eigen bodem als er in Zuid-Limburg samenkomen, dat vind je haast nergens anders. De plekken waar je ervan kunt proeven en genieten zijn er gelukkig nog volop. Wij noemen alvast een paar van die gezellige culinaire hotspots, kies zelf maar! 

Lees meer

De omgeving

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Dat komt doordat aan de steden en dorpen weidse parken en natuurgebieden grenzen. Een gebied van uitersten en contrasten... Welkom in het dynamische Parkstad Limburg, de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland!

Lees meer
André Rieu
André Rieu Bekende Limburger, violist en orkestleider

“WMC Kerkrade literally crosses borders and speaks the language of the heart: music!”

Ook leuk om te bekijken

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website