ALS Fietsdag Limburg

Leer ONS kennen en steun ALS op 7 mei 2017

Leer ONS kennen

ALS Team Limburg en de gefuseerde gemeentes Onderbanken, Nuth en Schinnen (ONS) organiseerden op zondag 7 mei 2017 de ALS Fietsdag Limburg. Iedereen kon op een leuke, sportieve en gezellige manier kennismaken met wat de nieuwe gemeente te bieden heeft. De volledige opbrengsten werden gedoneerd aan stichting ALS. Zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar deze slopende ziekte.

Deelnemers konden kiezen uit:
- Een familie fietstocht (35 km)
- Toertocht (90 km + rustplaats)

Het was een mooie, succesvolle fietsdag met tevreden familietocht- en toerfietsers.

Wij willen hierbij alle deelnemers bedanken!

Steun stichting ALS

De fietsdag op 7 mei had een extra doel, te weten aandacht creëren voor de spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Er is nog veel onderzoek nodig dat hopelijk zal leiden tot genezing. Hiervoor is geld nodig.

De deelnemers aan de Fietstocht op 7 mei steunde stichting ALS, want de volledige opbrengsten van de inschrijvingen werden volledig gedoneerd aan dit mooie goede doel.
Meer weten over stichting ALS? Klik hier.

Download de routes

1. Familiefietstocht

Familiefietstocht Download hier de Familiefietstocht route in meerdere bestandstypen. De route zal ook bewegwijzerd zijn tijdens de ALS Fietsdag op 7 mei

2. Noordlus ALS-toertocht

Noordlus ALS-toertocht Download hier de Noord-lus van de toertocht route in meerdere bestandstypen. De route zal ook bewegwijzerd zijn tijdens de ALS Fietsdag op 7 mei.

3. Zuid-lus ALS toertocht

Zuid-lus ALS toertocht Download hier de N-lus van de toertocht route in meerdere bestandstypen. De route zal ook bewegwijzerd zijn tijdens de ALS Fietsdag op 7 mei.

ALS Team Limburg
ALS Team Limburg Fietsen voor onderzoek ALS

ALS Fietsdag Limburg is een initiatief van ALS Team Limburg

Nijbod ConsultancyHoofdsponsor ALS Fietsdag Limburg
ALS Fietsdag Limburg dankt zijn hoofdsponsor Nijbod Consultancy

Partners van ALS Fietsdag Limburg

1. Provincie Limburg

Provincie Limburg Provincie Limburg is partner van de ALS Fietsdag Limburg

2. Rabobank

Rabobank Rabobank is partner van de ALS Fietsdag Limburg

3. Volta

Volta Volta is partner van de ALS Fietsdag Limburg

Tip: HRT Nationale Wandeldag Schinnen

HRT Nationale Wandeldag
Noteer ook alvast in uw agenda zondag 24 september 2017. Dan vindt De HRT Nationale Wandeldag plaats, waarbij gekozen kan worden voor 2 startlocaties. Één in het prachtige Limburg met een wandeltocht door de drie fusiegemeentes Onderbanken, Nuth en Schinnen en een tweede locatie in Noord Brabant.