Zuid-Limburgse wijn

Van plukken tot proeven

Ben ik in Frankrijk? Ben ik in Duitsland? Nee hoor, gewoon in Zuid-Limburg en in Nederland dus! Je zou zomaar kunnen denken dat je in het buitenland bent beland bij het zien van de wijngaarden in het Heuvelland. Wijnbouw in deze regio is mogelijk dankzij de uitstekende mergelbodem en de goede zomers van de laatste jaren.

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn!

  1. Bezoek een wijngaard

    Bezoek een wijngaard Bezoek de wijngaarden in Zuid-Limburg, kom meer te weten over hoe wijn gemaakt wordt en maak kennis met de passie van de wijngaardeniers.

  2. Ga wijn proeven

    Ga wijn proeven Wijn moet natuurlijk vooral lekker zijn. Daar kom je maar op één manier achter... door te proeven!

Babette Vanom
Babette Vanom Project Coördinator Marketing & Evenementen

Zuid-Limburg brengt uitstekende - voornamelijk witte - wijnen voort, waaronder de bekende druivensoorten Riesling en Müller Thurgau. Ook de rode wijnen  - bijvoorbeeld Pinot Noir -  zijn zeker aan te raden. Wist je dat wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland een beschermde status heeft? De Europese Commissie heeft besloten een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) te verlenen.

De leukste wijntips van onze bloggers

Wijngaarden en wijn proeven

Jenneke & Leonie
De beroemde heuvels in Zuid-Limburg zorgen voor zoveel goeds: ze zijn namelijk geschikt als wijngaarden. En daar werd zelfs al door de Romeinen dankbaar gebruik van gemaakt.
Lees meer

Druiven plukken

Limburg lonkt
"Het is half oktober als de witte druiven van St. Martinus geoogst mogen worden. Wist je dat in Nederland wijn wordt gemaakt? Voor mijn reis door Zuid-Limburg had ik geen idee..."
Lees meer

Van druif tot wijn!

In oktober is het een drukte van belang in de wijnbouw, als de oogst wordt binnengehaald en in grote vaten wordt gedaan. Een bijzonder proces dat elk jaar weer spannend is en een genot om naar te kijken.

Route des Vins

Wijn & Spijs Event kaart

Ontdek de Limburgse wijn met de Wijn & Spijs Event kaart van La Saison Culinaire in samenwerking met De Limburgse Wijnboeren. Bezoek de wijngaarden, praat met de wijnboeren en proef hun wijnen. Bij de kaart ontvangt je drie bonnen die je kunt inruilen voor verrassende smaaksensaties en de Limburgse wijnroutekaart (route des vins) met alle Limburgse wijngaarden!

 

Verkrijgbaar bij o.a. de VVV Limburg winkels

Bekijk alle deelnemers en verkooppunten

De leukste evenementen rondom wijn!

In de maanden september en oktober vinden er in Zuid-Limburg verschillende evenementen rondom wijn plaats. Bezoek de Wahlwiller Wijfeesten, de Opendag op Domein Holset of de wijngaard van Abdij Rolduc. Ook leuk: de plukdagen bij Wijngaard St. Martinus. 

Bekijk alle culinaire evenementen!

Nog meer lekkers...

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website