Zuid-Limburgse wijn

Van plukken tot proeven

Ben ik in Frankrijk? Ben ik in Duitsland? Nee hoor, gewoon in Zuid-Limburg en in Nederland dus! Je zou zomaar kunnen denken dat je in het buitenland bent beland bij het zien van de wijngaarden in het Heuvelland. Wijnbouw in deze regio is mogelijk dankzij de uitstekende mergelbodem en de goede zomers van de laatste jaren.

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn!

  1. Wijngaarden

    Wijngaarden bezoek de wijngaarden in Zuid-Limburg, kom meer te weten over hoe wijn gemaakt wordt en maak kennis met de passie van de wijngaardeniers.

  2. Wijn proeven

    Wijn proeven Wijn moet natuurlijk vooral lekker zijn. Daar kom je maar op één manier achter... door te proeven!

  3. Wijn & Spijs

    Wijn & Spijs Bij goede wijn, hoort goed eten. De restaurateurs met passie voor wijn adviseren je graag en toveren de lekkerste wijn/spijs combinaties op tafel.

Van druif tot wijn!

In oktober is het een drukte van belang in de wijnbouw, als de oogst wordt binnengehaald en in grote vaten wordt gedaan. Een bijzonder proces dat elk jaar weer spannend is en een genot om naar te kijken.

Zuid-Limburg brengt uitstekende - voornamelijk witte - wijnen voort, waaronder de bekende druivensoorten Riesling en Müller Thurgau. Ook de rode wijnen  - bijvoorbeeld Pinot Noir -  zijn zeker aan te raden.

Nog meer lekkers...

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden