Sterrenrestaurants

Culinair genieten

met sterrenstatus

De crème de la crème van de gastronomie weet waar je moet zijn voor culinaire hoogstandjes: in Zuid-Limburg natuurlijk! Er is volop liefde voor het leven, maar liefde gaat nou eenmaal door de maag. Zo komen niet alleen echte Bourgondiërs, maar ook culinaire fijnproevers volledig aan hun trekken. Kastelen, boerderijen en hoeves herbergen chique restaurants waar sterrenkoks hun gasten tot op het bot verwennen.

6 hotspots op een rij

Kasteel Elsloo

Dit karakteristieke kasteel ligt niet alleen in een omgeving waar de tijd stil lijkt te staan, het herbergt ook een restaurant waar culinaire kunsten worden verricht. Het restaurant met Frans-Mediterrane keuken staat namelijk vermeld in de Bib Gourmand restaurantgids van Michelin. Door een focus op streekgerechten en een constante waarborging van een hoge kwaliteit is het restaurant van Kasteel Elsloo deze vermelding absoluut waardig. Ontdek de menukaart die synchroon loopt met de seizoenen en toch elke keer weer verrast.

Meer info

Lunchrestaurant L’Auberge

Naast dineren in het restaurant van Chateau Neercanne kun je er ook luxueus lunchen en wel in L’Auberge. Al sinds 2012 zorgen de geroemde middagmaaltijden voor een vermelding in de Bib Gourmand restaurantgids van Michelin. Deze worden geserveerd in de voormalige kapel van het Château en in deze entourage verwelkomen chef-kok Bas Wierts, gastheer Leo Smeijers en hun brigade je met liefde. Met mooi weer verruil je de gewelfde plafonds voor een jaloersmakend plekje op het panoramaterras. Proef hier de klassieke Franse keuken met volop regionale invloeden.

meer info

Château Neercanne

Vlakbij de Belgische grens ontdek je een on-Nederlands mooi terraskasteel compleet met baroktuinen en een geweldig uitzicht over het Jekerdal. In de kaarsverlichte mergelkelders van Château Neercanne verrast sterrenkok Hans Snijders en zijn culinaire brigade je met bijzondere creaties. Restaurant Château Neercanne is al sinds 1986 onafgebroken in het trotse bezit van een Michelinster. Kom hier lunchen of dineren en proef de gerechten met sterrenstatus in een bijpassende ambiance.

meer info

Boerderijrestaurant Aan Sjuuteeänjd

Op en top Limburgs, puur en exclusief eet je bij Aan Sjuuteeänjd in Schinnen. Al het lekkers van Zuid-Limburg komt hier samen op je bord, want chef-kok Jean Thoma is dol op streekproducten. In zijn authentieke boerderijrestaurant met huiskamergevoel proef je alleen de allerbeste, biologische ingrediënten omgetoverd tot smaakvolle gerechten. Niet zomaar mocht dit restaurant eerder al een Bib Gourmand-vermelding in ontvangst nemen, het is nu al tijdens de Gault & Millau Awards uitgeroepen tot het meest duurzame restaurant van 2017, chapeau!

Meer info

Restaurant Uit de Kunst

De drie eigenaren Edwin Achterberg, Robert Kanders en Leon Salden zijn trots als een pauw op de vermelding van Uit de Kunst in de Bib Gourmand restaurantgids. Zij houden hun culinaire eer hoog in het sfeervolle restaurant met een verrukkelijk uitzicht op de heuvels van Zuid-Limburg. De klassieke Franse keuken met een frisse twist trekt bezoekers van heinde en verre. Vooral het vakmanschap waarmee zij verse ingrediënten uit de streek veranderen in heerlijke gerechten valt op. Van één ding kun je op aan: alles wat je krijgt, is vers en huisgemaakt door de culinaire brigade.

meer info

Dat smaakt naar meer

Zoveel gastronomische inspiratie kan niet anders dan naar meer smaken! Echte ‘sterrenjagers’ stillen hun resterende culinaire verlangens bij Beluga Loves You (twee Michelinsterren) en Tout à Fait (1 Michelinster), beide in Maastricht, Cucina del Mondo in Heerlen (1 Michelinster) en De Leuf in Voerendaal (1 Michelinster). Dineren op hoog niveau in Zuid-Limburg kan ook in Beek bij De Lindenboom New Style (Bib Gourmand-vermelding), bij Restaurant Bellevue in Simpelveld (Bib Gourmand-vermelding), in Sittard bij Silvester’s (Bib Gourmand-vermelding) en in Gulpen bij L’Atelier (16 Gault Millau-punten).

Meer restaurant tips

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website