Bezoek een bierbrouwerij

'Where the magic happens'

Zien 'where the magic happens?' Waar hop een heerlijk biertje wordt, of werd. De vaak ambachtelijke settings in de Zuid-Limburgse brouwerijen maken een bezoekje aan deze plek erg bijzonder (ook als je geen enorme bierliefhebber of -kenner bent). Deze brouwerijen zijn er in het groot, maar ook de kleintjes zijn volop aanwezig.

ALFA Brouwerij

Ontdek de bron en maak kennis met de gulle smaak van het natuurzuivere ALFA bier tijdens een rondleiding en proeverij met hartige hapjes in de familiebrouwerij in het Zuid-Limburgse Thull.

lees meer

Brand Bierbrouwerij

Bezoek de oudste bierbrouwerij van ons land, de Brand Bierbrouwerij in Wijlre, en leer alles over het brouwproces. Na een bezoek aan de bottelarij eindigt u in 't Kelderke. Hier kunt u zelf proeven hoe de bijzondere bieren van Brand smaken.

lees meer

Gulpener Bierbrouwerij

Bezoek de Gulpener Bierbrouwerij, een trotse en duurzame familiebrouwerij, en ontdek het bierbrouwproces en de Gulpener speciaalbieren.

lees meer

Brouwerij de Fontein

Neem een kijkje in Brouwerij de Fontein en ontdek welke facetten in het brouwproces aan bod komen. Laat vervolgens bij de proeverij proefglaasjes Fonteinbier de revue passeren.

lees meer

Brouwerij de Keyzer

Brouwerij de Keyzer vormt een belangrijk industrieel archeologisch monument in Maastricht. Op afspraak kun je hier het hele jaar door een rondleiding krijgen.

lees meer

Meer bier...

Bregje de Jong
Bregje de Jong Medewerkster VVV Limburg Winkel Sittard

Met vrienden of familie thuis of op een unieke locatie zelf een bierproeverij organiseren? Dat kan! Kijk eens bij Stichting Brouwboerderij. Tijdens hun proeverij maak je op een luchtige manier kennis met vele wetenswaardigheden uit de wondere wereld van het bier en leer je bier te bekijken, ruiken, proeven en beoordelen.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website