Groente & Fruit

Van het land op het bord

Een ritje door het Heuvelland voert je al snel langs glooiende fruitboomgaarden, akkers en boerderijen. Van die soms zeldzame plekken waar verbouwd, geteeld en geplukt wordt. Maar al te graag openen de producenten hun deuren om je hun domein te laten zien, producten te laten proeven en je de kans te bieden ze rechtstreeks vanaf het land in hun (boerderij)winkel te kopen.

Vers van het land

Van het land, rechtstreeks op het bord. Tijdens een bezoekje aan de boeren (en hun boerderijwinkels), telers en andere producenten, kun je de herkomst van al het lekkers met eigen ogen zien. Hoe vers, puur en eerlijk wil je het nog hebben?

Met Fruit Erop Uit!

'Met Fruit Erop Uit'! Dit is een samenwerkingsverband van Fruittelers uit de gemeente Eijsden-Margraten. Regelmatig organiseren zij leuke 'fruitige' evenementen en streekmarkten. Houd hiervoor hun website goed in de gaten.

Lees meer

Pluk het zelf

In de Pluktuin in Sibbe kun je zelf een prachtig boeket plukken of lekkere bessen.

Lees meer

Boerderijwinkel Bemelerhof

Bij Boerderijwinkel Bemelerhof kun je iedere dag genieten van verschillende soorten fruiten zoals bramen, aardbeien, frambozen, pruimen, appels, peren en veel meer!

Lees meer

De Oogstschuur

Van bloesem tot oogst. Al meer dan 50 jaar wordt er bij Fruitbedrijf Notermans fruit geteeld: peren, appels, aardbeien en een variëteit aan kleinfruit zoals bramen, frambozen en diverse soorten bessen. Van het eigen fruit worden stroop, jam en diverse soorten sappen gemaakt. Daarnaast bestaat het assortiment in winkel 'de Oogstschuur' uit eigen honing, een delicate seizoenssortering aan Limburgse streekproducten en de dagelijkse groente en fruit van over de grenzen. Wim Notermans leidt gasten graag rond door een modern maar ambachtelijk fruitbedrijf. En waar mogelijk kun je zelf enkele handelingen verrichten, zodat jij je voor even fruitteler kunt voelen.

Lees meer

Wist je dat...

 ... Het ambachtelijk stoken van Limburgse stroop een officiële erkenning heeft gekregen? Het behoort sinds april 2017 tot het nationaal cultureel immaterieel erfgoed. Al eeuwen lang is het verwerken van appels en peren tot stroop een ware cultuur in Zuid-Limburg. Op ambachtelijke en traditionele wijze worden op diverse plaatsen in het Zuid-Limburgse de appels en peren zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen gekookt tot de meest heerlijke stropen. Limburg kent nog vier ambachtelijke stroopstokerijen. In Eckelrade, Klimmen, Holtum en het Belgisch-Limburgse Romberg

Nog meer lekkers...

Deel deze pagina met je familie en vrienden