Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

Genieten met hoofdletter 'G'! Bekijk video

Denk je bij Zuid-Limburg al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees? Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingrediënten, mooie producten en typische streekgerechten zijn die deze regio op smaak maken? En dat deze rechtstreeks vanaf het land, uit het weiland, de wijngaard en de producent te proeven zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooie wijnen van de wijngaarden in het Heuvelland, het fruit van fruittelers in Bemelen en omstreken. Het Livar kloostervarken dat met liefde wordt verzorgd, smeuïge kazen of een heerlijk zelf gebrouwen biertje uit een van de grote of kleine brouwerijen. Wordt het niet eens hoog tijd om ook die te ontdekken? Er is zóveel lekkers in Zuid-Limburg!

VVV Limburg Winkels
VVV Limburg Winkels Zoek ons op!

Kom naar de Limburg Winkel en laat je verrassen en verleiden door het uitgebreide assortiment Limburgse streekproducten en cadeau-artikelen. Loop ook binnen voor een VVV Cadeaubon, een bioscoop-, theater-, of dinerbon, toeristische informatie en tickets voor evenementen.

Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

 1. Limburgse wijn: van plukken tot proeven

  Limburgse wijn: van plukken tot proeven Je zou zomaar kunnen denken dat je in het buitenland bent beland bij het zien van de wijngaarden in het Heuvelland. Wij vertellen je graag waar je de wijnen het beste kunt proeven!

 2. Hop, hop, hop: ontdek het echte bier in Zuid-Limburg

  Hop, hop, hop: ontdek het echte bier in Zuid-Limburg September is de maand van de hopoogst. En hoewel het gewas een tijd lang niet in meer in eigen land werd geteeld, groeit er sinds decenia weer hop in Zuid-Limburg. Daarvan worden de heerlijkste bieren gebrouwen. En dat kun je zien, beleven én proeven!

 3. Vers vlees, bewust brood & kwaliteit kaas!

  Vers vlees, bewust brood & kwaliteit kaas! Hoe kleinschaliger, hoe beter, hoe verser en 100% kwaliteit verzekerd. In Zuid-Limburg wordt op kleine schaal brood, kaas en vlees op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dat zie je, ruik je en proef je!

 4. Groente, fruit & kruid: van het land zó op het bord

  Groente, fruit & kruid: van het land zó op het bord Glooiende fruitboomgaarden, akkers en boerderijen. Hier komen de lekkerste streekproducten vandaan. Bij veel producenten kun je de heerlijkste sappen, jams, chutneys en stropen proeven en kopen.

 5. Wild van wild!

  Wild van wild! Het jachtseizoen is geopend. De meest smakelijke en rijk gevulde maaltijden staan op de menukaart. Aangevuld met heerlijke sauzen en chutney uit de streek en geserveerd met de juiste wijn of het beste bier!

 6. Limburgs op het menu

  Limburgs op het menu Vind je de Limburgse gerechten zo lekker dat je ze thuis ook op het menu wilt zetten? Met deze Limburgse kookboeken en recepten kun je de gerechten makkelijk zelf maken.

 7. Evenementen met smaak

  Evenementen met smaak Zuid-Limburgse evenementen, festivals en markten hebben vaak een culinaire achtergrond. Dus als je ook van lekker houdt, ga je erop uit tijdens de jaarlijks terugkerende culinaire evenementen!

 8. Samen smullen met het hele gezin

  Samen smullen met het hele gezin Omdat samen smullen nog altijd leuker en lekkerder is dan alleen, vind je hier extra veel plekken waar je met het hele gezin terecht kunt.

 9. Exclusief eten

  Exclusief eten Culinair met een grote 'C'? Ook hiervoor ben je in Zuid-Limburg aan het juiste adres. Hier vind je tal van restaurants die een Bib Gourmand of een Michelinster met recht hebben verdiend.

 10. Eten op unieke locaties

  Eten op unieke locaties In een kasteel, tussen de wijnranken of ondergronds... Er zijn tal van unieke locaties waar je heerlijk kunt eten in een prachtige ambiance.

Eetgelegenheden in Zuid-Limburg

De inwoners van Zuid-Limburg staan bekend als genieters van al het goede dat het leven te bieden heeft. Zij worden dan ook vaak Bourgondiërs genoemd. Heerlijk eten en genieten op (verwarmde) terrasjes en in gezellige restaurantjes en cafeetjes staan voorop en dat wordt met de paplepel ingegoten. Als bezoeker van Zuid-Limburg zul je dit zeker merken. Laat je lekker verwennen!

Bekijk het overzicht van de eetgelegenheden in Zuid-Limburg
Bert Salden
Bert Salden Blogger voor VVV Zuid-Limburg

Bert is een culinair adviseur in hart en nieren. Hij is dan ook met grote regelmaat in de Zuid-Limburgse eetgelegenheden te vinden en schrijft hierover in zijn maandelijks blog.

 

Lees in welke restaurants Bert zijn smaakpapillen heeft laten verrassen

Interessante brochures

Deel deze pagina met je familie en vrienden