Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

Genieten met hoofdletter 'G'! Bekijk video

Denk je bij Zuid-Limburg al snel aan vlaai, asperges en zuurvlees? Wist je dat er nog veel meer verfijnde ingrediënten en typische streekgerechten zijn die deze regio op smaak maken? En dat deze rechtstreeks vanaf het land, uit het weiland, en uit de wijngaard te proeven zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van Het fruit van fruittelers in Bemelen en omstreken. Het Livar kloostervarken dat met liefde wordt verzorgd. Of een heerlijk zelf gebrouwen biertje uit een van de vele brouwerijen. Wordt het niet eens hoog tijd om ook die te ontdekken? Er is zóveel lekkers in Zuid-Limburg!

Zóveel lekkers in Zuid-Limburg

  1. Wijn

    Wijn Je zou zomaar kunnen denken dat je in het buitenland bent beland bij het zien van de wijngaarden in het Heuvelland. Wij vertellen je graag waar je de wijnen het beste kunt proeven!

  2. Bier

    Bier September is de maand van de hopoogst. En hoewel het gewas een tijd lang niet in meer in eigen land werd geteeld, groeit er sinds decenia weer hop in Zuid-Limburg. Daarvan worden de heerlijkste bieren gebrouwen. En dat kun je zien, beleven én proeven!

  3. Groente & Fruit

    Groente & Fruit Glooiende fruitboomgaarden, akkers en boerderijen. Hier komen de lekkerste streekproducten vandaan. Bij veel producenten kun je de heerlijkste sappen, jams, chutneys en stropen proeven en kopen.

  4. Brood & Vlaai

    Brood & Vlaai Dat er niets boven de verse vlaaien van Limburgse bodem gaat, is inmiddels eigenlijk overbodig om te vermelden. Maar wist je dat de bakkers van die vlaaien ook heerlijke knapperige broden maken en een deel van hen daarbij gebruikmaakt van de eerlijke graansoort spelt?

  5. Vers vlees

    Vers vlees Hoe kleinschaliger, hoe beter, hoe verser en 100% kwaliteit verzekerd. In Zuid-Limburg wordt op kleine schaal vlees op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dat zie je, ruik je en proef je!

  6. Vegetarisch

    Vegetarisch Voor de bewuste eter is er van alles te ontdekken op culinair gebied, ook voor de vegetariër! Het land brengt heerlijke groenten, fruit, granen en noten voort die de chefs verwerken tot smakelijke gerechten en met trots aan je serveren.

  7. Limburgs op het menu

    Limburgs op het menu Vind je de Limburgse gerechten zo lekker dat je ze thuis ook op het menu wilt zetten? Met deze Limburgse kookboeken en recepten kun je de gerechten makkelijk zelf maken.

  8. Evenementen met smaak

    Evenementen met smaak Zuid-Limburgse evenementen, festivals en markten hebben vaak een culinaire achtergrond. Dus als je ook van lekker houdt, ga je erop uit tijdens de jaarlijks terugkerende culinaire evenementen!

  9. Samen smullen met het hele gezin

    Samen smullen met het hele gezin Omdat samen smullen nog altijd leuker en lekkerder is dan alleen, vind je hier extra veel plekken waar je met het hele gezin terecht kunt.

  10. Exclusief eten

    Exclusief eten Culinair met een grote 'C'? Ook hiervoor ben je in Zuid-Limburg aan het juiste adres. Hier vind je tal van restaurants die een Bib Gourmand of een Michelinster met recht hebben verdiend.

  11. Eten op unieke locaties

    Eten op unieke locaties In een kasteel, tussen de wijnranken of ondergronds... Er zijn tal van unieke locaties waar je heerlijk kunt eten in een prachtige ambiance.

De leukste culinaire tips van onze bloggers

Limburg lonkt

Over de opening van La Saison Culinaire en eerlijk eten
Goed leven is goed eten. Eerlijk eten. Dat is een filosofie die ik hier in Zuid-Limburg constant tegenkom, ook tijdens de opening van La Saison Culinaire
Lees meer

Blogs Bert Salden

Culinair adviseur in hart en nieren
Hij schrijft voor culinaire gidsen, vakbladen en Gastronomisch Heuvelland. Lees in welke restaurants Bert zijn smaakpapillen heeft laten verassen.
Lees meer

Dus zo brouw je Limburgs trots

Jenneke & Leonie
In het bierdorp van Nederland draait het al eeuwenlang om het gouden gerstenat. Rijd je door het mooie Wijlre, dan kom je er geheid langs: de Brand Bierbrouwerij.
Lees meer

Wijngaarden en wijn proeven

Jenneke & Leonie
De beroemde heuvels in Zuid-Limburg zorgen voor zoveel goeds: ze zijn namelijk geschikt als wijngaarden. En daar werd zelfs al door de Romeinen dankbaar gebruik van gemaakt.
Lees meer

Limburgse vlaai bakken

Jenneke & Leonie
Als je een Limburgse vlaai van Bekkerie Tebannet proeft, dan heb je meteen door dat je een bijzonder exemplaar te pakken hebt. Stap je zelf de bakkerij binnen om zo’n vlaai te kopen, dan wordt het verhaal achter de producten nog mooier.
Lees meer

Culinaire samenwerkingen

La Saison Culinaire

Wil je de verschillende smaken van Zuid-Limburg en de Euregio ontdekken? Neem dan eens een kijkje op de website van La Saison Culinaire. Hier vind je o.a. unieke Bourgondische evenementen, gezellige proeverijen en culinaire rondleidingen en workshops.

Lees meer

Gastronomisch Heuvelland

Gastronomisch Heuvelland is een samenwerkingsverband dat zich richt op gasten van het groeiend aantal B&B's, die 's avonds buiten de deur moeten eten.

Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden