Kampeerkriebels

9 maart 2017

Voorjaar = kampeerkriebels

De dagen worden weer langer, de krokussen zijn in bloei en het voorjaar hangt in de lucht! De kampeerliefhebbers zullen het wel herkennen, het begint bij mij echt te kriebelen. Onze ‘Bambus’ (koosnaam van onze trouwe reisgezel) mag weer uit zijn winterslaap gehaald worden! Ik droom al van het buitenleven, het gevoel van vrijheid, barbecues en de warme zomeravonden met een glaasje wijn erbij. Waar gaan we dit jaar heen? Welke weekenden kunnen we weg?

Oefff,  onze bus start zonder problemen in één keer!

Eindelijk is het weer zover, de Bambus wordt voor een kort ritje uit de winterstalling gehaald. In de bus snuif ik de enigszins muffe, maar o zo herkenbare geur weer op. Een geur die zoveel herinneringen oproept en juist zo past bij het kamperen. Onze Bambus start gelukkig zonder problemen in één keer (hoera de accu’s hebben het deze winter gelukkig overleefd). Het eerste ritje is altijd het leukste, want daarna begint de helaas noodzakelijke voorjaarsschoonmaak. Even alles uitsoppen, de schoonwatertank reinigen, de koelkast testen en even nalopen of er geen verrassende dingen zijn, voordat ‘ie binnenkort voor het jaarlijkse onderhoud naar de garage gaat.

Ook in huis vindt er weer een lichte volksverhuizing plaats, alle kampeerspullen gaan weer in de bus. Eerst nog een controle of alles nog werkt. Onze buitentafel was aan het einde van het seizoen stuk gegaan, dus hiervoor moeten we nog op zoek naar een vervanger. Gelukkig hadden we al de voortent, luifel en tenttapijt schoongemaakt, dus die kunnen zo de bus in.

Trouwe metgezel Hoelahoela girl mag weer in de bus

Eerste ritje door de glooiende heuvels

We hebben het geluk dat wij in het prachtige Zuid-Limburg wonen. Het eerste ritje gaat dus door het uit een winterslaap ontwakende Heuvellandschap. Hoewel het eigenlijk nog een beetje koud is, gaan wij toch even stoppen voor een ‘bakkie’. Hup, tafel en stoelen naar buiten en met de jas aan in het zonnetje. Het kan nét. Genieten van het uitzicht op de glooiende heuvels, zingende vogels en van de lentegeuren die in de lucht hangen.

Waar, wanneer en waarnaartoe?

Dan wordt het plannen, welke weekendjes kunnen we weg, wanneer plannen we onze grote vakantie en waar gaan we dit jaar naartoe? Wij houden altijd een jaarkalender bij waarin we inkleuren welke feest- en brugdagen er zijn en wanneer onze dochter schoolvakantie en studiedagen op school heeft. Zodra de zon schijnt trekken we er dan op uit.

Waar gaan we dit jaar allemaal heen?

Het voordeel van Zuid-Limburg is dat je centraal ligt ten opzichte van heel veel mooie plekken. De Eifel, de Ardennen, maar ook dichter bij huis nog veel onontdekte plekjes in Parkstad en het Heuvelland. Op mijn verlanglijstje staat ook nog een bezoek aan Rivierpark Maasvallei. Er gebeuren hier veel mooie dingen en ik wil ze graag ook zelf ontdekken. Daarnaast willen we dit jaar de bloesemroute rondom Eijsden gaan rijden. Hierover meer in mijn volgende blog. Vaste prik inmiddels is het kampeerweekend met vrienden op een leuke camping in Zuid-Limburg. Wordt het dit jaar weer Camping De Watertoren of een andere camping in Zuid-Limburg?   

Heerlijk om weer volop plannen te maken én om weer een mobiel kantoor te hebben (ik gebruik de bus ook voor mijn eigen marketingbureau). Want creatieve teksten schrijven gaat gewoon veel beter in de buitenlucht. Laat het kampeerseizoen 2017 maar beginnen! Wat zijn jouw favoriete kampeerplekjes in Zuid-Limburg?

Bekijk meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden