Laura bezoekt... De Nachtegaal

Laura bezoekt… Uitspanning de Nachtegaal

Na een heerlijke nazomer, heeft het herfstweer Zuid-Limburg weer bereikt. Een ideaal moment voor een herfstwandeling in onze mooie omgeving! Zoals jullie waarschijnlijk al weten zijn er vele mooie wandelomgevingen te vinden, die zeker ook leuk zijn voor kinderen! Samen met Geoffrey en Ravi maakte ik een leuke herfstwandeling in het Meerssenerbroek, rondom Uitspanning De Nachtegaal.

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Een van de dingen die dit natuurgebied zo leuk maakt voor kinderen is het hellingbos, er zijn vele bergjes te vinden zijn waar ze op kunnen klimmen! Uiteraard zijn er ook routes uitgestippeld zonder al te veel hoogteverschil (dus ook buggy-proof), maar het klimmen blijft toch voor veel kinderen de favoriet. Zoals je in de video kunt zien, hebben wij ook een aantal bergjes beklommen, waardoor we op mooie plekjes terecht kwamen.

Toen wij een van de hellingen opklommen, kwamen we een groepje kinderen tegen die ons vertelden dat ze een aantal "koe-ossen" gezien hebben. Deze dieren heten eigenlijk Galloway runderen en zijn typerend voor dit natuurgebied. Ze zijn heel tam en hebben van het gebied hun leefgebied gemaakt. Hierdoor kun je ze gewoon tegenkomen op je route!

Ik heb vroeger in Meerssen op school gezeten, waardoor ik dagelijks langs deze galloways moest fietsen. Ik kan me herinneren dat ik deze bijzondere ‘koe-ossen’ altijd fascinerend gevonden heb. Ze kunnen in eerste instantie wat groot en imposant overkomen, maar het is ook al snel duidelijk dat deze beesten heel lief zijn en nooit een mens/kind kwaad zouden doen. Geoffrey en Ravi vonden het eerst ook wat overweldigend, maar daarna vonden ze het super tof om deze beesten van dichtbij te mogen zien!

Na je wandeling is het zeker leuk om met de kids De Nachtegaal te bezoeken. In deze uitspanning kunnen jullie genieten van een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de grote speeltuin, waar je onder andere een kabelbaan en klimparcours kunt vinden. Ideaal dus om even rustig bij te komen van de wandeling, terwijl de kids hun energie kwijt kunnen!

Mocht je dus een herfstwandeling maken, is deze omgeving van het Meerssenerbroek zeker aan te raden om met de kids te bewandelen! Uiteraard zijn er nog veel meer mooie wandelroutes te vinden om een (herfst)wandeling te maken in Zuid-Limburg!

Tot volgende maand! X