De spannendste mountainbiketrails vind je in Parkstad!

MTB in Parkstad

10 september

De spannendste mountainbiketrails vind je in Parkstad!

Hoera! Parkstad heeft de meest technische mountainbiketrail van heel Nederland. Mountainbikeroute Strijthagen van MTB Routes Parkstad werd onlangs hiertoe uitgeroepen tijdens de Dutch MTB Trail Awards. Het is zeker geen route voor angsthazen en groentjes die nog nooit op een mountainbike hebben gezeten. Toch deden we een poging…

Bekijk de belevenissen in de vlog!

Smalle paadjes, steile hellingen en venijnige boomwortels: de recreatief fietser moet er niet aan denken, maar de mountainbiker kan er geen genoeg van krijgen. Dit en nog veel meer komt er op je pad tijdens de meest technische mountainbikeroute van Nederland. Voor twee dames die net hun eerste mountainbikemeters maakten, was het misschien een tandje te zwaar, maar de boodschap is overgekomen: mountainbiken in Parkstad is niet voor watjes!

 

Rik en Joost van de Parkstadse Mountainbikeclub Discovery wachtten ons op bij SnowWorld, het hart van het sportieve gebied rondom de Wilhelminaberg in Landgraaf. We gingen niet onze latten onderbinden in de overdekte skihal, geen spierballen kweken in de Healthclub én niet klimmen in het grootste klimpark van Europa. Wij gingen onze eerste meters maken in de wereld van het mountainbiken.

Mountainbiken in Parkstad met extra beloning

Er zijn een paar zaken van belang bij het mountainbiken, zoals een helm, handschoenen en een goed afgestelde fiets. Liefde voor de natuur en voor avontuur komt ook goed van pas. Je bent lekker buiten in het groen, zoekt je eigen grenzen op en zeker in Parkstad wordt je harde werk extra beloond met de mooiste uitzichten. Vanaf de Wilhelminaberg die je tijdens de Strijthagenroute bedwingt, kijk je zo uit over Duitsland en het Heuvelland.

Ook erg uitdagend is het pas aangelegde openbare trainingsparcours van Mountainbikeclub Discovery, onderdeel van de Strijthagenroute. Een stoer bikepark met hindernissen speciaal voor de mountainbike, waar je je vaardigheden pas echt kunt loslaten op schuine bochten en flinke hobbels. Wij strandden hier meer dan eens in de zachte berm… Jou gaat het vast beter af, probeer het maar!

Eindeloos mountainbike plezier

Behalve de ontzettend technische Strijdhagenroute zijn er nog vier prachtige mountainbikeroutes uitgezet door fanatiekelingen van Mountainbikeclub Discovery. Ze nemen je mee over de Brunssummerheide, door de Schinveldse bossen en langs de grenzen van het Heuvelland. Sommige vinden aansluitingen op andere routenetwerken voor eindeloos mountainbikeplezier.

Ook zo’n zin gekregen in drops, climbs, downhills en skinny’s? Ontdek net als wij hoe spannend mountainbiken in Parkstad is en neem meteen even een kijkje op de website van Mountainbikeclub Discovery voor alle routes en praktische informatie.

Liefs, Jenneke en Leonie

Bekijk meer...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website