Workshops vlaai bakken en/of luxe feeststol bakken

Schin op Geul Bezoek website

Workshops vlaai bakken en/of luxe feeststol bakken

Workshops vlaai bakken en/of luxe feeststol bakken An & Caatje, Valkenburgerweg 154Schin op Geul 0437851289 Naar de website
In de keuken van An & Caatje geurt het dagelijks naar vers gebakken brood, gebak of ander lekkers. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Kollenberger spelt, scharreleieren uit de wei en andere mooie en eerlijke producten. Heb je altijd al gebakken of zou je willen leren bakken?

Tijdens één van de workshops in de keuken van An & Caatje maak je zelf op ambachtelijke wijze handmatig je eigen producten, van het begin tot eind. Onder zeer persoonlijke en vakkundige begeleiding van bakster Caatje is het voor iedereen toegankelijk en ervaring in bakken is niet vereist, je enthousiasme telt! Heb je zin in een leerzame en gezellige workshop? Heb je veel of weinig tijd? Er is voor elke agenda een workshop.

Luxe feeststol bakken
Altijd al als bakker/bakster in spé willen stralen in de keuken? Dan zijn de koude winter maanden de maanden bij uitstek om je kunsten te laten zien! Deze maanden staan namelijk in het teken van feestdagen, koude buiten en je binnenshuis warm vermaken. Het beste moment om in de keuken van An & Caatje handmatig stap voor stap je eigen luxe feeststol te komen maken onder persoonlijke en vakkundige begeleiding van bakster Caatje.

Programma
Na een korte uitleg van producten en werkwijze gaan we met veel plezier het deeg bereiden. Terwijl het deeg rijst maak je je eigen amandelspijs. Hierna wordt het deeg nogmaals goed door gekneed en vorm je de authentieke vorm van de luxe feeststol zodat de stol voor een laatste keer kan rijzen. Tijdens de rijstijd wordt er samen een kop koffie of thee met overheerlijk lekkers van Caatje genuttigd. Hierna wordt het brood afgebakt en volgt er een kleine verrassingsactiviteit zodat je als volleerd luxe feeststol bakker/bakster naar huis gaat! Uiteraard krijg je het recept mee naar huis.

Om iedereen zoveel mogelijk de ruimte te geven om te ervaren, te leren en te vragen zijn de groepen tot maximaal 6 personen. Bij minimaal 3 deelnemers vindt de workshop doorgang, je kan je dus aanmelden als groep, maar alleen ben je uiteraard ook welkom. De workshop duurt 3,5 à 4 uur. 

Vlaai bakken
Tijdens de vlaaibakworkshop in de keuken van An & Caatje maak je zelf op ambachtelijke wijze handmatig je eigen gistvlaai van begin tot einde onder begeleiding van de bakster Caatje. Uiteraard naar Limburgs recept en wordt er hierbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische- en streek producten. Het vlaaideeg wordt bereid van Kollenberger spelt, afkomstig van de Oude molen in Valkenburg. Op aanvraag kunnen de vlaaien ook lactose vrij worden gemaakt. Dit zonder meerprijs! Je gaat na een gezellige dag naar huis met je eigen gebakken vlaai zodat je thuis kunt laten zien wat je hebt geleerd. Je krijgt het recept mee naar huis zodat je thuis je kunsten kunt laten zien.

Programma
Na een korte uitleg van producten en werkwijze wordt met veel plezier het gistdeeg bereid. Er volgt uitleg over de vulling en alle mogelijkheden. Tijdens de rijstijd wordt er samen een kop koffie of thee met overheerlijk lekkers van Caatje genuttigd. Hierna wordt de vlaai naar eigen creativiteit en wens afgemaakt.

Voor wie
Je hoeft geen ervaring te hebben met bakken, je enthousiasme telt! De vlaaibakworkshop is bij uitstek geschikt voor een vrijgezellenfeest, familiedag, verjaardag, bedrijfsuitje of gewoon een gezellige ervaring. Om iedereen zoveel mogelijk de ruimte te geven om te ervaren, te leren en te vragen zijn de groepen tot maximaal 6 personen. Bij minimaal 3 deelnemers vindt de workshop doorgang, je kan je dus aanmelden als groep, maar alleen ben je uiteraard ook welkom. De workshop duurt 2,5 tot 3 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 kleine vlaaitjes van circa 18 cm of een grotere vlaai van circa 23 cm. 

Overzicht

Prijs

Workshop luxe feeststol: € 29,50 per persoon. Workshop één grote vlaai: € 24,95 per persoon. Workshop twee kleine vlaaien: € 22,50 per persoon.

Data 31-1-2018 t/m 31-12-2018
Contact
An & Caatje, Valkenburgerweg 154, Schin op Geul
0437851289

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website