WISH, een ondergrondse licht-expositie

WISH, een ondergrondse licht-expositie

Valkenburg Bezoek website Bestel tickets

WISH, een ondergrondse licht-expositie

WISH, een ondergrondse licht-expositie Museum Romeinse Katakomben Valkenburg, Plenkertstraat 55Valkenburg 0651167856 Naar de website
Museum Romeinse Katakomben is binnenkort het decor van lichtexpositie WISH. Het is de derde editie van dit adembenemend mooie evenement, dat zal plaatsvinden in de mystieke ondergrondse gangen van het museum. Er worden objecten tentoongesteld van hedendaagse lichtkunstenaars uit onder andere Nederland, België, Italië en Duitsland. Het expositiethema ‘WISH’ verwijst naar een oud gebruik, namelijk het overbrengen van persoonlijke berichten en wensen via licht.

In het oude Rome gaven mensen elkaar ‘Nieuwjaarslampen’ cadeau. Prachtige terracotta lampjes waarop persoonlijke wensen waren aangebracht. Museum Romeinse Katakomben vertaalt deze bijzondere traditie naar het heden, door het organiseren van een lichtexpositie rondom de jaarwisseling. Bezoekers worden uitgedaagd deel te nemen: ze mogen een wens achterlaten. Museum Romeinse Katakomben zal uiteindelijk één van deze wensen in vervulling brengen.  ​Tip: combineer de expositie met de boeiende thema rondleiding 'Van donker naar licht'!

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 15-12-2018 t/m 6-1-2019
Contact
Museum Romeinse Katakomben Valkenburg, Plenkertstraat 55, Valkenburg
0651167856

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website