Weihnachts-Oratorium - Il Gardellino

Weihnachts-Oratorium - Il Gardellino

Heerlen Bezoek website

Weihnachts-Oratorium - Il Gardellino

Weihnachts-Oratorium - Il Gardellino Parkstad Limburg Theaters (RABOzaal), Burgemeester van Grunsvenplein 145Heerlen 0455716607 Naar de website
De bewondering voor het oeuvre van Bach vormt de spil van Il Gardellino’s repertoire. Het Vlaamse barokensemble kenmerkt zich door een grondig onderzoek naar de historische achtergrond van de werken, om zijn muziek stijlgetrouw te laten weerklinken. Dit jaar nemen zij het Weihnachtsoratorium voor hun rekening. Reken op een uitvoering op het hoogste niveau. Bach componeerde zijn kerstoratorium in zes afzonderlijke delen voor de periode tussen Kerstmis 1734 tot en met Driekoningen 1735.

Het werk past in de traditie van de Lutherse Historiae en de passie-oratoria en de tekstdichter was zoals bij vele andere cantates van Bach, Picander. De afzonderlijke delen vertellen over de geboorte van Christus, de belevenissen van de herders, de naamgeving en het bezoek van de wijzen. Elk deel vervangt de cantate die normaal voorzien was op de feestdagen tussen Kerstmis en Driekoningen.

Overzicht

Prijs

Sterrang: € 42,50, Rang 1: € 39,-, Rang 2: € 35,-, Rang 3: € 25,-, Rang 4: € 17,50.

Data
2018
december 19
Contact
Parkstad Limburg Theaters (RABOzaal), Burgemeester van Grunsvenplein 145, Heerlen
0455716607

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website