Wat is de invloed van voeding op stress, de hersenen en ons gedrag?

Wat is de invloed van voeding op stress, de hersenen en ons gedrag?

Sittard Bezoek website

Wat is de invloed van voeding op stress, de hersenen en ons gedrag?

Wat is de invloed van voeding op stress, de hersenen en ons gedrag? Ligne 3, SittardSittard 088 599 5533 Naar de website
De relatie tussen voeding en gezondheid is evident en met een goed samengesteld dieet valt veel gezondheidswinst te behalen, maar een uitgebalanceerde voeding keuze is vaak een probleem. Dinsdag 7 mei (20.00 uur) gaat professor doctor Rob Markus (MUMC+), in Filmhuis De Domijnen, nader in op de invloed van voeding op onze hersenen.

Veel informatie over voeding is tegenstrijdig. Dieetgoeroes varen er wel bij en de een na de ander vertelt ons wat nu weer het beste is om gezond en fit te blijven, en vooral ook slank. Maar ook de wetenschap staat niet stil. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de relatie tussen bepaalde voedingsstoffen en bepaalde ziektes en vele gezondheidsclaims worden onder de loep gelegd. In zijn presentatie deelt prof. dr. Rob Markus zijn inzichten over de relatie tussen voeding, de hersenen, gedrag, stress en depressies. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Prof. dr. Rob Markus is hoogleraar neuropsychologie en psychofarmacologie aan de Universiteit Maastricht.

De lezing vindt plaats op 7 mei in Filmhuis De Domijnen en start om 20.00 uur. Deelname bedraagt € 7,50. Voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen bedraagt de entree € 5,-. Aanmelden is mogelijk via de website van De Domijnen (www.dedomijnen.nl).

De lezing maakt deel uit van een serie lezingen die in samenwerking met Studium Generale Maastricht aangeboden worden door De Domijnen. Wetenschappers van Universiteit Maastricht verzorgen de presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Raadpleeg de agenda onder www.dedomijnen.nl/bibliotheek voor toekomstige lezingen.

Overzicht

Prijs

Deelname bedraagt € 7,50. Voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen bedraagt de entree € 5,-. Aanmelden is mogelijk via de website van De Domijnen (www.dedomijnen.nl).

Data
2019
mei 7
Contact
Ligne 3, Sittard, Sittard
088 599 5533

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website