Wandelen met gids, Romeinse boterham en ezels door de Romeinse vallei

Wandelen met gids, Romeinse boterham en ezels door de Romeinse vallei

Bocholtz Bezoek website

Wandelen met gids, Romeinse boterham en ezels door de Romeinse vallei

Wandelen met gids, Romeinse boterham en ezels door de Romeinse vallei Voormalige Bibliotheek Bocholtz Naar de website
De wandeling start bij de Romeinse expositie in de voormalige Bibliotheek van Bocholtz. Hier is onder andere de askist van Bocholtz (gevonden in 2003) en bijbehorende grafgiften tentoongesteld en een replica van de beroemde sarcofaag van Simpelveld (gevonden in 1930), beide top-archeologische relicten van Nederland.

Daarna wordt bij Hof Kricheleberg een Romeinse boterham genuttigd en volgt de wandeling met ezels door de Romeinse vallei. Gids Yvon Frissen zal vertellen over het leven tijdens de Romeinse tijd in Bocholtz. Het waren de Romeinen die de ezels naar deze regio brachten. Er waren rondom Bocholtz in de tijd van de Romeinen meerdere villa’s te vinden. Niet alleen rijke villabewoners waren in het gebied gevestigd. Ook gewone boeren leefden hier.

De aanwezigheid van voedselrijke lössgrond voor akkerbouw, mergel als bouwmateriaal en water maakten Bocholtz tot een aantrekkelijke vestigingsplaats. De Romeinen introduceerden in deze streken nieuwe gewassen, waaronder spelt, biet en koriander. Bij de villa’s werden fruitbomen geplant die hier oorspronkelijk niet groeiden, zoals peren, appels en kersen. Tijd: 13.00-14.30 uur.

Overzicht

Prijs

Deelname: € 15,- per persoon (volwassenen en kinderen).

Data
2019
mei 8 / 11
Contact
Voormalige Bibliotheek , Bocholtz

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website