Wandelen met ezels door de Romeinse Vallei

Wandelen met ezels door de Romeinse Vallei

Bocholtz Bezoek website

Wandelen met ezels door de Romeinse Vallei

Wandelen met ezels door de Romeinse Vallei Hof Kricheleberg, Stevensweg 10Bocholtz Naar de website
Het waren de Romeinen die de ezels naar deze regio brachten. Hof Kricheleberg organiseert begeleide ezelwandelingen voor kinderen en volwassenen in de Romeinse vallei. Er waren rondom Bocholtz in de tijd van de Romeinen meerdere villa’s te vinden. De askist van Bocholtz behoort tot de top-archeologische relicten van Nederland en is tentoongesteld in de Romeinse expositie in de voormalige Bibliotheek van Bocholtz.

De askist van Bocholtz behoort tot de top-archeologische relicten van Nederland en is tentoongesteld in de Romeinse expositie in de voormalige Bibliotheek van Bocholtz. Ook is er een muntschat met Romeinse munten gevonden.

Niet alleen rijke villabewoners waren in het gebied gevestigd. Ook gewone boeren leefden hier. Hun huizen werden opgetrokken uit hout en leem. De aanwezigheid van voedselrijke lössgrond voor akkerbouw, mergel als bouwmateriaal en water maakten Bocholtz tot een aantrekkelijke vestigingsplaats.

De Romeinen introduceerden in deze streken nieuwe gewassen, waaronder spelt, biet en koriander. Zuid-Limburg vormde de graanschuur van het Romeinse Rijk. Ook werden bij de villa’s fruitbomen geplant die hier oorspronkelijk niet groeiden zoals appels, peren, kersen, walnoten en de tamme kastanje. Tijd: 14.00-15.00 uur.

Overzicht

Prijs

Deelname: € 7,50 per persoon (volwassenen en kinderen).

Data
2019
mei 4 / 5 / 6 / 10
Contact
Hof Kricheleberg, Stevensweg 10, Bocholtz

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website