Wahlwiller Wijnfeesten

Wahlwiller Bezoek website

Wahlwiller Wijnfeesten

Wahlwiller Wijnfeesten Diverse locatiesWahlwiller
In het laatste weekend van september (23 en 24 september) staat Wahlwiller, al sinds het jaar 2000, in het teken van het Wijnfeest. En ook dit jaar is het weer goed toeven ‘bovenop de wijnberg’. Velen zullen hun weg weer weten te vinden naar het 18e Wahlwiller Wijnfeest, waarop uiteraard ook weer een nieuwe wijnkoningin wordt gepresenteerd. Inmiddels de 18e editie!

Waarom de Wahlwiller Wijnfeesten?
  • Interessante wijnwandelingen.
  • Proeven van heerlijke wijnen.
  • Verkiezing van de wijnkoningin.
La Saison Culinaire/wijnwandelingen
Uiteraard is dit evenement weer een onderdeel van La Saison Culinaire, een aaneenschakeling van smaakvolle activiteiten die in het najaar in Zuid-Limburg plaats vinden. Op zaterdag 23 september worden vanuit wijndorp Wahlwiller weer twee wandelingen aangeboden die in het teken van de regionale wijnbouw staan.

Vertrekken kan tussen 12.00 en 15.00 uur bij Gasterij A gen Kirk. Deelname kost € 3,- (voor de 5 kilometer) en € 5,- (voor de 10 kilometer) en hierin zijn, naast de uitvoerig beschreven wandeling, een consumptie onderweg (10 kilometer) en een consumptie bij aankomst inbegrepen.

Wijnfeest
Op zondag 24 september start het wijnfeest zelf om 11.00 uur met de traditionele mis, die net als vorig jaar op het feestterrein van het wijnfeest wordt gevierd. Vanaf 12.00 uur staan dan weer diverse wijnboeren uit de regio klaar om de bezoekers te laten proeven van hun zelfgemaakte kwaliteitswijnen.

Rondleidingen
Gedurende de middag zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Naast wijn is er natuurlijk ook fris verkrijgbaar en worden lekkere hapjes geserveerd. De opbrengst van de koffieverkoop gaat ook dit jaar naar het goede doel: de Uganda Kitgum Education
Foundation.

Muzikaal vertier/presentatie nieuwe wijnkoningin
Het muzikale vertier wordt dit jaar verzorgd door de Bergweider Muzikanten, De Bergbuben en accordeonist Jonas. De presentatie van de nieuwe wijnkoningin, waar heel Wahlwiller toch weer naar uitkijkt, zal rond 14.00 uur plaats vinden. Na de installatie en het zingen van het wijnlied, trakteert zij de gasten op de speciale Koninginnewijn, en dit jaar is dat een Premium Auxerrois van Landgoed Overst in Voerendaal.

Verwen je smaakpapillen op het Wahlwiller Wijnfeest!

Overzicht

Data 23-9-2017 t/m 24-9-2017
Contact
Diverse locaties, Wahlwiller

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden