Wèntjerdruim

Sittard Bezoek website

Wèntjerdruim

Wèntjerdruim CentrumSittard 0464778238
Wèntjerdruim tovert Sittard om tot dé plek voor de ultieme kerstbeleving waar elke dag van alles te beleven valt en waar je de mooiste kerstcadeaus kan vinden. 

Kerst op de Markt
Op de prachtige Markt zal alles samenkomen en vind je dit jaar onder andere een grote versierde kerstboom die je al vanuit de winkelstraten kunt zien. Ook staat er een speciale Glühweinbar en kun je winterse lekkernijen verkrijgen op de Markt. Daarnaast is er van alles te doen voor de jongere bezoekers zoals een carrousel, een Eisstockbahn en een kids tube baan. Ook kun je vanuit de verwarmde horecaterrassen en sitzhutten genieten van livemuziek op de Kiosk. 

Kerkplein
Op het Kerkplein komt dit jaar tijdens Wèntjerdruim de winterse sfeer terug. Onder de prachtige Grote Kerk van Sittard zal een levende kerststal komen te staan. Er vinden verschillende liveoptredens plaats op de kleine kiosk en op 16 december zijn er kerstverhalen – en liedjes speciaal voor kinderen. Ambrass en Brand Bier laten hier hun winterse bieren proeven en voor de honger zijn er enkele foodtrucks te vinden. 

Boels Wèntjerpaviljoen 
De ijsbaan krijgt dit jaar een nieuwe plek in de Sittardse binnenstad, namelijk op het terrein tussen de Ligne en de historische binnenstad. Op deze plek schaats je naast het nieuwe culturele plein van Ligne én kijk je uit over de skyline van Sittard. Naast de schaatsactiviteiten en curling is er ook een horecapaviljoen waar je lekker naast de open haard kunt genieten van een winters drankje en hapje. In het Boels Wèntjerpaviljoen zijn er verschillende winterse arrangementen en acties beschikbaar. De arrangementen zijn alleen online te bestellen. Meer informatie op www.wentjerdruim.nl

Binnenstad
Om het kerstshoppen nog net iets specialer te maken, zijn er ook in de winkelstraten verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zullen straattheateracts je verrassen met allerlei kerstacts en zijn er candle light concerten. Op 16 december zal ook de Steenweg omgetoverd worden tot een echte kerstmarkt met verschillende kraampjes, een DJ en allerlei kinderactiviteiten waaronder een levensgrote snowglobe. Op de Limbrichterstraat zijn weer verschillende maquettes te bewonderen. In het Mariapark is een tentoonstelling te zien van kerststallen. Ook kun je dit jaar weer winterse wandelingen maken langs verschillende horecazaken met de VVV Amusetocht. Sittard is, naast de reguliere openingstijden, elke zondag geopend, ook op 24 december. Daarnaast kun je op vrijdag 22 december nog je laatste kerstcadeaus halen tijdens een extra koopavond.

Spiegeltent 
Nieuw dit jaar tijdens Wèntjerdruim is de Spiegeltent die bij het Boels Wèntjerpaviljoen te vinden is. In de spiegeltent wordt binnen de nostalgische sfeer écht kerst gecreëerd voor jong en oud. Zo worden er verschillende kinderactiviteiten georganiseerd voor alle leeftijden. De kerstman zal tijdens Wèntjerdruim gaan wonen in de Spiegeltent en je kunt hem hier dan ook komen bezoeken. Ook wordt het bekende kerstverhaal Scrooge op een wel heel bijzondere manier verteld. Ook worden zijn er enkele avondprogramma’s georganiseerd voor volwassenen, waaronder een avond met Grupo Go, die bekende kerstnummers eigen maken.   

Het Limburgs Kerstcircus 
Het Limburgs Kerstcircus strijkt ook dit jaar weer neer in Sittard, op hun vaste plaats op de Schootsvelden. Dit Limburgs Kerstcircus is speciaal vernieuwd voor Wèntjerdruim door de familie Freiwald. Een show vol humor, dieren en spektakel voor jong en oud. Premiere op 23 december. De shows zijn dagelijks te zien tot en met 7 januari. Meer informatie en tickets: www.limburgskerstcircus.nl

Gemeente Sittard-Geleen, organisator en initiatiefnemer van Wèntjerdruim Sittard, wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!

Voor meer informatie over Wèntjerdruim, het programma en de arrangementen: www.wèntjerdruim.nl.

Overzicht

Data 15-12-2017 t/m 7-1-2018
Contact
Centrum, Sittard
0464778238

Sub evenementen

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden