Voordracht Oorlogsdocumenten

Meerssen Bezoek website

Voordracht Oorlogsdocumenten

Voordracht Oorlogsdocumenten Bibliotheek Meerssen, Pastoor Dominicus Hexstraat 16 AMeerssen 0433642411 Naar de website
Als het gaat om oorlog en literatuur, denken velen aan romans van Erich Maria Remarque (Im Westen nichts Neues) en Willem Frederik Hermans (De donkere kamer van Damocles), aan het werk van Primo Levi of aan dagboeken als die van Etty Hillesum en Anne Frank.

Ook dicht bij huis grepen vrouwen en mannen tijdens of na de bezetting naar de pen om vast te leggen wat zij meemaakten en te verwoorden wat zij voelden. Jos Perry introduceert een aantal 'oorlogsschrijvers' uit de directe omgeving. Annet Perry-Schoot Uiterkamp zal tekstfragmenten voorlezen.

Entree: € 2,50 (leden), niet leden betalen € 4,-. Gratis voor Vrienden van de Bibliotheek.

november 22
Bibliotheek Meerssen, Pastoor Dominicus Hexstraat 16 A, Meerssen