Volta Limburg Classic

Eijsden Bezoek website

Volta Limburg Classic

Volta Limburg Classic DiepstraatEijsden Naar de website
De Volta Limburg Classic voor de heren elite behoort tot de zwaarste klassiekers in de Nederlandse wielerwereld en zal dit jaar voor de 45e keer verreden worden op zaterdag 31 maart. De sportieve waarde van de wedstrijd heeft zich de afgelopen jaren telkens weer bewezen, de kwaliteit van de organisatie is dermate goed dat het internationale karakter van de wedstrijd in de loop der jaren sterk is toegenomen.

De Volta Limburg Classic is voor de eerste keer (toen de benaming Hel van het Mergelland) verreden in 1973 in het kader van de Amateur-Top-Competitie. Tot 1992 is de wedstrijd als zodanig verreden. Al die jaren werd de wedstrijd omschreven als een 'Parel van de Wielersport'. Raadpleeg de website voor meer informatie.

maart 31
Diepstraat, Eijsden