VESTIS

Heerlen Bezoek website

VESTIS

VESTIS Parkstad Theater Heerlen, Burg. van Grunsvenplein 145Heerlen 0650438956 Naar de website
Voor de 55e Heiligdomsvaart in Maastricht met het thema ‘Doe goed en zie niet om’ maakte choreograaf Joost Vrouenraets een splinternieuwe productie VESTIS. Hij danste het duet zelf samen met artistiek partner Maite Guerin in de prachtige Sint Janskerk. Ook werkte hij voor deze productie nauw samen met componist Loran Delforge en kostuum-ontwerper Verena Klein. Het duet wat hier uit voortkwam is echter dermate gelaagd dat er een wens is deze ook op andere publieke plaatsen buiten het theater als ook in het theater te vertonen.

De choreografie komt voort uit een labyrint, symbool voor mensen die buiten zichzelf zoeken naar wat hen intern beweegt. Zo brengt de voorstelling tradities, regionale verwijzingen naar de stad Maastricht en verschillende kunstvormen bijeen in een minimalistische on-site scenografie. En dat alles in een kwetsbaar duet van een man en vrouw die zoeken naar hoe ze elkaar kunnen loslaten.

Entree: € 16,50 per kaartje.

oktober 20
Parkstad Theater Heerlen, Burg. van Grunsvenplein 145, Heerlen