Symfonie Orkest Vlaanderen met Ronald Brautigam - Festa Italiana!

Heerlen Bezoek website

Symfonie Orkest Vlaanderen met Ronald Brautigam - Festa Italiana!

Symfonie Orkest Vlaanderen met Ronald Brautigam - Festa Italiana! Parkstad Limburg Theaters - RABOzaalHeerlen 0455716607 Naar de website
Beethoven was geen onverdeeld liefhebber van Italiaanse muziek. Eenvoudigweg niet in staat tot ernst, vond hij, al moest hij wel toegeven dat Rossini van enig melodieus genie was gespeend. Rossini’s bescheiden, maar pittige ouverture uit L’Italiana in Algeri kan dus gerust naast het heroïsche Derde Pianoconcerto van Beethoven staan. Zeker met pianist Ronald Brautigam aan het roer, die als geen ander sensualiteit weet te verzoenen met diepgang en authenticiteit.

Daarna volgt in dit concert van het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Jan Latham-Koenig, het spiegelbeeld. Puccini’s ingetogen treurdicht Crisantemi vormt in dit deel de opmaat voor Duitse zonnigheid, waarin Mendelssohn met klanken Italiaanse landschappen schildert. Er kan in het slotdeel van zijn Italiaanse Symfonie zelfs nog een dansje af. Uitvoering: Symfonieorkest Vlaanderen. Dirigent: Jan Latham-Koenig. Piano: Ronald Brautigam.

Sterrang: € 42,50, Rang 1: € 37,50, Rang 2: € 21,50, Rang 3: € 17,50.

maart 27
Parkstad Limburg Theaters - RABOzaal, Heerlen