Sjaasbergergank

Walem Bezoek website

Sjaasbergergank

Sjaasbergergank Bij de Kluis op de Sjaasberg, KleinewegWalem 0454053769
De Sjaasbergergank zal in 2017 voornamelijk in het teken staan van de inzegening van een sculptuur, door kunstenaar Peter Meurders, uit één flinke boomstam gezaagd. Deze sculptuur staat hier ter gedachtenis aan de kluizenaars die van 1688 tot 1930 hier hebben gewoond en hier de rust en stilte vonden, die zij zochten. Tevens markeert deze sculptuur het nieuwe uitzichtpunt. Vanaf deze plek heeft men een schitterend uitzicht over het Geuldal en bij helder weer ver daarbuiten.

Vanaf buurtschap Walem, trekken de deelnemers om circa 09.30 uur in bedevaartstocht naar de Sjaasberg. Daar aangekomen begeven de deelnemers zich al eerste naar dit nieuwe uitzichtpunt. Pastoor Frans Mol zal de sculptuur inzegenen. Aansluitend gaan de deelnemers naar de 'Groene Kathedraal' om tegen 10.00 uur met de dialect mis te starten. De schutterij Jonge & Oude Nobele, Valkenburg verzorgt wederom de ere wacht rondom het altaar.

Na de H. Mis is er natuurlijk de kermis met voldoende koffie, vla, bier of fris. Zolang de voorraad strekt, kunnen de deelnemers ook van spek en ei genieten. De leden van de buurtvereniging Walem gaan de deelnemers op deze dag weer op de wenken bedienen. Het rad van avontuur zal weer volop draaien om de prijzen, door de Valkenburgse middenstand beschikbaar gesteld, te verloten. Het geheel zal opgevrolijkt worden met muziek van de het inmiddels ook in de regio bekend orkest 'Ohne Gewähr'. De kraampjes rondom de kermis zullen de deelnemers dit jaar extra veel kijk plezier bieden. Voor de kinderen is er weer het springkussen aanwezig en kunnen er oud Hollandse spellen gespeeld worden.

juni 25
Bij de Kluis op de Sjaasberg, Kleineweg, Walem