Sint Antonius pelgrimswandeling

Sint Antonius pelgrimswandeling

Valkenburg Bezoek website

Sint Antonius pelgrimswandeling

Sint Antonius pelgrimswandeling H.H. Nicolaas- en BarbarakerkValkenburg Naar de website
Op donderdag 17 januari organiseert de parochie Sint-Laurentius van Bemelen i.s.m. de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een 7,5 kilometer lange Antoniuswandeling vanuit Valkenburg naar Bemelen. De pelgrimstocht start bij de H.H. Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg om 08.30 uur. De tocht trekt dan door het fraaie Geuldal naar Houthem-Sint-Gerlach, waar een kort bezinningsmoment zal zijn. Daarna wordt verder gewandeld naar Bemelen.

Bij aankomst in Bemelen start om 11.00 uur een feestelijke mis ter ere van St. Antonius met de traditionele broodzegening. Tevens is dit de afsluiting van het millenniumjaar ‘Bemelen 1000+’. Na de eucharistieviering volgt een dag vol gezellig-heid: de traditionele winterkermis.

De pelgrimswandeling wordt geleid door pater Henk Erinkveld uit Wittem. Je kunt met hem rond 13.00 uur mee terug wandelen via een andere route (iets langer: via ‘Mooi Bemelen’, langs Sibbe en de Wilhelminatoren). Vanuit Bemelen gaat er ook elk uur rechtstreeks een bus terug (lijn 8), die bij de kerk van Valkenburg stopt. Aanmelden is niet nodig; op tijd (08.30 uur) aanwezig zijn in de H.H. Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg aan de Geul is voldoende.

Overzicht

Prijs

Deelname is gratis.

Data
2019
januari 17
Contact
H.H. Nicolaas- en Barbarakerk, Valkenburg

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website