Rotterdams Philharmonisch Orkest - Beethovens Vioolconcert & Strauss' 'Ein Heldenleben'

Heerlen Bezoek website

Rotterdams Philharmonisch Orkest - Beethovens Vioolconcert & Strauss' 'Ein Heldenleben'

Rotterdams Philharmonisch Orkest - Beethovens Vioolconcert & Strauss' 'Ein Heldenleben' Parkstad Limburg Theaters RABOzaal, Burgemeester van Grunsvenplein 145Heerlen 0455716607 Naar de website
Beethovens Vioolconcert Beethoven schreef slechts één vioolconcert, maar wat voor één. Alsof hij de energie en muzikale ideeën voor wel tien vioolconcerten in een enkel concert wilde verwerken, een uitlaatklep voor al zijn heftige emoties en tegenstrijdige gevoelens. Ein Heldenleben En er is nog een eerbetoon aan Beethoven: Ein Heldenleben van Richard Strauss. Maar het is evengoed een ironisch zelfportret van iemand die zichzelf net zo interessant vond als Caesar of Napoleon.

De muziek heeft ook hyper-romantische trekjes, als Strauss zijn geliefde Pauline portretteert. Ein Heldenleben is ook een beetje van Nederland. De componist schreef het symfonisch gedicht in 1898 en droeg het op aan de toen 27-jarige Willem Mengelberg, toen dirigent van het Concertgebouworkest. Het uit zes naadloos in elkaar overgaande delen bestaande werk portretteert het leven van een held.

Overzicht

Prijs

Sterrang: € 62,50, Rang 1: € 54,50, Rang 2: € 48,50, Rang 3: € 42,50, Rang 4: € 27,50.

Data
2018
februari 22
Contact
Parkstad Limburg Theaters RABOzaal, Burgemeester van Grunsvenplein 145, Heerlen
0455716607

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website