Presentatie IVN Ulestraten 'Tussen de Dellen en de Wijngaardsberg'

Ulestraten Bezoek website

Presentatie IVN Ulestraten 'Tussen de Dellen en de Wijngaardsberg'

Presentatie IVN Ulestraten 'Tussen de Dellen en de Wijngaardsberg' Verenigingslokaal 'Onder d'n Huppel', Dorpstraat 1Ulestraten 0433643619
Dit gebied is een onderdeel van Buitengoed Geul & Maas en is in de gemeente Meerssen gelegen. Hierin spelen de prachtige dalen van de Geul en Watervalderbeek een belangrijke rol. Aan de rand van de Dellen ligt de Curfsgroeve. Het diep ingesneden dal van de Geul vormt hier het meest in het oog springend landschapselement. De Geul zoekt zich in dit Beneden Geuldal een weg richting Maas via diverse Geultakken.

In Meerssen liggen een 4-tal Geuleilanden, een bijzonder eiland is het Geuleiland van Charles Clément Roemers, eigenaar van de voormalige Proosdij van Meerssen. Raar, een gehucht van Meerssen ligt op een hoogte die de naburige stroomgebieden van elkaar scheiden, de Geul en de Watervalderbeek. Ook de historische Wijngaardsberg met zijn bijzondere bewoners worden in deze presentatie niet vergeten. Aanvang: 19.30 uur.

Iedereen is van harte welkom, ook niet leden, de toegang is gratis.

november 1
Verenigingslokaal 'Onder d'n Huppel', Dorpstraat 1, Ulestraten