Kerkrade Bezoek website

Orlando Festival Abdij Rolduc, Heyendallaan 82Kerkrade Naar de website
Orlando Festival
Spelen in een ensemble, genieten van concerten en lessen, prachtige kamermuziek beluisteren, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemde mensen: dat is het Orlando Festival.

Bezoek Orlando
Liefhebbers van kamermuziek kunnen hun hart ophalen op het Orlando Festival. De bijzondere sfeer, de unieke locatie en de prachtige Zuid-Limburgse omgeving maken van het Orlando Festival een unieke ervaring! Kom één dag langs op Rolduc of boek meerdere dagen op het festival met overnachting in hotel Rolduc.

Er vindt iedere dag een avondconcert op één van de grotere podia in Zuid-Limburg zoals Theater Kerkrade en Heerlen plaats, maar bijvoorbeeld ook in de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht. Daarnaast vinden er talloze concerten op mooie locaties in Zuid-Limburg plaats.

Doe mee!
Amateurs van alle leeftijden en niveaus, conservatoriumstudenten of jonge professionals (die laatste categorie komt dan in de masterclass) zijn welkom. De inspirerende Orlando musici geven graag les aan je  Ensemble, in alle mogelijke samenstellingen (van duo tot nonet), en in alle stijlen. Je kunt zelf het aantal lessen bepalen, en ook aangeven van wie je graag les krijgt.

Bovendien is er nu ook nog de mogelijkheid om naast de ensemble lessen privélessen te krijgen. Het is nu ook voor individuele amateurmusici mogelijk om deel te nemen aan het Orlando Festival. Je kunt met een door de organisatie samengesteld ensemble gedurende een verblijf van 5 dagen les krijgen van de Orlando musici.

Festivallocatie Rolduc
Verblijf tijdens het festival in de prachtige historische abdij Rolduc, omgeven door mooie tuinen. Alle hotelkamers en repetitieruimtes bevinden zich in dit oude abdij complex. Na de concerten kan in Hotelbar ‘De verloren zoon’ in de gewelven van Rolduc samen met musici en andere deelnemers gepraat worden over de muzikale belevingen en ervaringen van de dag. Er zijn twee inspirerende concerten per dag en talloze openbare evenementen, zoals masterclasses, lezingen, lessen en repetities.

Deadline inschrijving: 1 juni.

Op 16 april gaat de kaartverkoop van de 37ste editie van het Orlando Festival van start! Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 9-8-2018 t/m 19-8-2018
Abdij Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade