Orgelconcert Pinksteren

Maastricht Bezoek website

Orgelconcert Pinksteren

Orgelconcert Pinksteren Sint MartinuskerkMaastricht Naar de website
Een gevarieerd programma gespeeld op het kleurrijke Pereboom & Leijser-orgel in de Sint Martinuskerk in Maastricht - Wyck. Een nieuw stuk gecomponeerd door Veronique van den Engh (organist kathedraal 's-Hertogenbosch) staat garant voor een frisse en sprankelende opening van het concert. Vervolgens originele miniaturen van Jean Langlais, muzikale meditaties en een grote prelude en fuga van J.S. Bach om vervolgens af te sluiten met het zinderende Choral varié sur le Veni Creator van de Franse componist Maurice Duruflé.

Een geïnspireerde muzikale middag op 2e Pinksterdag! Nick Goudkuil, orgel Nick Goudkuil is organist van de Sint Martinuskerk in Maastricht en geeft tevens als dirigent leiding aan het Sint Martinuskoor Wyck. Hij studeerde Theorie der Muziek met uitvoerende vakken piano en zang aan het Conservatorium Maastricht en studeert nog orgel en improvisatie aan het Conservatoire Royal de Liège. Hij is actief als uitvoerend musicus, componist en docent. Aanvang: 16.00 uur.

juni 10
Sint Martinuskerk, Maastricht