Opluisteren Heilige Mis met miniconcert

Schin op Geul

Opluisteren Heilige Mis met miniconcert

Opluisteren Heilige Mis met miniconcert H. MauritiuskerkSchin op Geul 0434592278
Op 2e Kerstdag (woensdag 26 december) bezoekt het beroemde Koor van Solisten van de Philharmonie van Sint Petersburg uit Rusland voor de 18e maal de kerk van H. Mauritius te Schin op Geul. Om 10.30 uur zal de hoogmis worden opgeluisterd met aangepaste koormuziek uit de orthodox Byzantijnse liturgie. Voor het Koor is het opluisteren van deze viering de afsluiting van hun concert tour 'Singing for Peace' door de Benelux.

Het koor, o.l.v. oprichtster en dirigente Olga Stupneva bestaat uit zes dames en zes heren en wil de heropleving ondersteunen van de Russische sacrale muziek en de volksmuziek ná zeventig jaar communisme. Het repertoire omvat ook veel profane muziek vanaf de zestiende tot en met de twintigste eeuw, veelal geraffineerde arrangementen van Russische volksmuziek.

Na de Heilige Mis wordt er als toegift nog een miniconcert gegeven. Bij het verlaten van de kerk is er gelegenheid voor een vrije gift ten bate van het koor als bijdrage in de kosten.

december 26
H. Mauritiuskerk, Schin op Geul