Ommetje Meerssen

Meerssen Bezoek website

Ommetje Meerssen

Ommetje Meerssen ‘Ontmoet Anna’ in stationsgebouw Meerssen, Stationsplein 1Meerssen Naar de website
Meerssen kent een rijke bewoningsgeschiedenis. Dit komt onder andere door de dichtbijgelegen Geul en Maas die de mens al eeuwenlang de weg naar welvaart wijst. Bovendien lag Meerssen langs de Via Belgica, de 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan die dwars door Zuid-Limburg liep en de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. Heeft daarom in Meerssen een van de grootste Romeinse villa’s gelegen? En had Karel de Grote daarom een palts in Meerssen? En verklaart dat ook waarom Meerssen zo’n prachtige Basiliek heeft?

De verklaring voor de rijkdom van een plaats ligt verborgen in het landschap. Wil jij die rijkdom leren zien door de ogen van de Romeinen? Wandel dan mee met het Ommetje Meerssen en beleef samen met 'Otto van Ontmoet Anna' deze route door de ogen van een Romein! Tijd: 14.00-16.30 uur. In de Tafel van Anna is op reservering 'MisjMasj samen proeven van de plank' mogelijk. Uiteraard geïnspireerd door de Romeinse horeca.

Tijdens de Nationale Romeinenweek wordt de Via Belgica beleefbaar dankzij diverse activiteiten. Raadpleeg de website www.viabelgica.nl voor meer informatie en vind jouw weg!

Overzicht

Data
2018
mei 1
Contact
‘Ontmoet Anna’ in stationsgebouw Meerssen, Stationsplein 1, Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website