Nationaal JeugdOrkest onder leiding van Gustavo Gimeno - Mahler 9

Nationaal JeugdOrkest onder leiding van Gustavo Gimeno - Mahler 9

Kerkrade Bezoek website

Nationaal JeugdOrkest onder leiding van Gustavo Gimeno - Mahler 9

Nationaal JeugdOrkest onder leiding van Gustavo Gimeno - Mahler 9 Parkstad Limburg Theaters - Kerkrade, Theaterplein 30Kerkrade 0455716607 Naar de website
Het Nationaal JeugdOrkest (NJO) biedt al meer dan zestig jaar een podium aan jong toptalent tussen de 18 en 26 jaar. In januari en februari doet een symfonieorkest van het NJO tijdens de jaarlijkse Wintertournee diverse concertzalen van Nederland aan. Dit jaar staat de Negende symfonie van Mahler op de lessenaars, een werk vol emotie voor een orkest met maar liefst 96 musici. Niet alleen wordt het gezien als de vervolmaking van de romantiek, ook spreekt Mahlers eigen tumultueuze leven uit elke muziekvezel.

De symfonie word algemeen gezien als een afscheid van, maar ook een ode aan het leven. Mahler overleed kort na voltooiing van het werk en maakte de première niet meer mee. Deze voorstelling is onderdeel van het Nationale Theaterweekend. Dit jaar openen verspreid over het land 73 theaters hun deuren om jong en oud te verrassen met muziek, toneel, cabaret, musical en meer. Zowel in Theater Kerkrade als in Heerlen heeft de organisatie een gevarieerd programma voor alle leeftijden samengesteld.

Overzicht

Prijs

Rang 1: € 10,-.

Data
2019
januari 27
Contact
Parkstad Limburg Theaters - Kerkrade, Theaterplein 30, Kerkrade
0455716607

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website