Muziekdagen Eys

Eys Bezoek website

Muziekdagen Eys

Muziekdagen Eys Diverse locatiesEys 043-4511316
Het festival dankt zijn ontstaan in 1962 aan de oprichting van een orgelcomité in Eys dat geld inzamelde voor de restauratie van het Müller-orgel (1844) in de St. Agathakerk. De tenor Tom Brand (1917-1970) woonde in Eys en initieerde bij de ingebruikname van het gerestaureerde orgel een 4-daags muziekfestival met als hoogtepunt de uitvoering van Mozart’s Krönungsmesse met vermaarde solisten, de koren St. Cecilia en het Dameskoor uit Eys en het LSO onder André Rieu senior.

De vermaarde organisten Louis Toebosch en Albert de Klerk gaven orgelconcerten. Het succes van dit 'Orgelfeest' uit 1962 leidde tot een jaarlijks vervolg, steeds in juni. Tom Brand inviteerde uit zijn Nederlandse (o.a. Naarden en Amsterdam) en buitenlandse netwerk topsolisten voor zangrecitals en de jaarlijkse Krönungsmesse in Eys: Agnes Giebel, Maria Stader en Herman Schey zongen in Eys. Na de dood van Tom Brand pakten de tenor Peter Kokkelmans uit Eys en dirigent Edouard Rasquin in 1974 de draad van de Muziekdagen Eys succesvol weer op.

Programma:
18 juni: Eric Vloeimans & Ramon Valle.
20 juni: La Roza Enflorese.
23 juni: Fontys Jazz Choir.
25 juni: Krönungsmesse Mozart.

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 18-6-2017 t/m 25-6-2017
Diverse locaties, Eys